Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2018, 1:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šofér na Kysuciach po zastavení nafúkal viac ako 6 promile

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Expert pred policajtmi tvrdil, že vypil tesne pred jazdou.

Nech sa slovenskí policajti snažia akokoľvek pracovať na osvete o jazde pod vplyvom alkoholu, vodiči na našich cestách očividne neplánujú zákony rešpektovať. Ako informoval náš policajný zbor, za posledný týždeň nachytali v Žilinskom kraji až 14 opitých šoférov, avšak najväčší záujem nevyvolal Slovák.

Tentoraz na seba zodpovednosť reprezentovať opitých vodičov prevzal nemenovaný Ukrajinec, ktorého policajti načapali s viac ako 6 promile. Prípad sa stal ešte 1. decembra v Kysuckom Novom Meste, pričom Kysuce jednoznačne nepatria medzi regióny Slovenska, kde by boli ľudia na alkohol alergickí.

Šofér na Kysuciach po zastavení nafúkal viac ako 6 promile
Zdroj: Kiwiev

Ukrajinec vo veku 36 rokov šoféroval Peugeot 2008 a policajtom rýchlo vysvetlil, že si vypil krátko predtým, ako sadol za volant, čo by vysvetľovalo extrémne množstvo alkoholu v dychu. Nad 6 promile pritom stav človeka hraničí so zlyhaním orgánov a smrťou, takže Ukrajinec na tom až tak zle zrejme nebol.

Po opakovanej dychovej skúške o 20 minút neskôr mu už muži zákona namerali 2,25 promile, za čo bol aj tak obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a bude sa musieť postaviť pred súd.

Ak preto plánuješ sadnúť za volant opitý, radšej si svoju cestu odlož na neskôr, alebo si zavolaj taxík. Nechceš dopadnúť ako Ukrajinec, ktorý pred jazdou definitívne nezjedol len jeden keksík Mila či dobrý višňový kompót, ale hodil do seba niekoľko panákov.

Alkohol za volant jednoducho nepatrí, na čo opäť raz vo vyjadrení upozornila hovorkyňa policajného zboru v Žilinskom kraji.

Domov
Zdieľať
Diskusia