Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. novembra 2018, 16:04
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vlak meškal 460 minút, tak v ňom museli ľudia nocovať. RegioJet im vrátil plnú sumu cestovného

ZAUJÍMAVOSTI VLAKY
Uložiť Uložené

Dnešnú noc museli niektorí cestujúci z Košíc do Prahy bohužiaľ stráviť vo vlaku.

V stanici Vydrník malo vo večerných hodinách prísť k vlakovej poruche, ktorú sa na mieste nepodarilo odstrániť. Išlo o spoj z Košíc do Prahy. Ľudia cestujúci po Žilinu mohli prestúpiť do rýchlika ZSSK, no cestujúci do Prahy bohužiaľ boli nútení v pokazenom vlaku nocovať.

„Nepodarilo sa ani zohnať lokomotívu od iného dopravcu, vlak musel počkať na príjazd náhradnej lokomotívy RegioJet z Českej republiky. Celá udalosť nás veľmi mrzí. Náš personál sa celú dobu snažil cestujúcim poskytovať maximálny servis,“ vysvetlil situáciu hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj.

Vlak meškal 460 minút, tak v ňom museli ľudia nocovať. RegioJet im vrátil plnú sumu cestovného
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok

Ondrůj ďalej uviedol, že cestujúcim bola automaticky načítaná kompenzácia vo výške 100 %. „Nebolo možné ani zavedenie náhradnej autobusovej dopravy, ktorá by s ohľadom na množstvo cestujúcich a vzdialenosť taktiež nijak nepomohla. Cestujúcim sme ihneď vrátili cestovné v plnej výške. Celá vec nás mrzí a ospravedlňujeme sa za všetky komplikácie.“ 

Niektoré závady pri cestovaní vlakom dopravca jednoducho nemôže predvídať a je už len na ňom, ako sa k vzniknutej problematickej situácii postaví. Myslíš si, že RegioJet vykonal v danej situácii všetky potrebné kroky? A aké sú tvoje celkové skúsenosti s týmto súkromným dopravcom?

Anketa:
Máš s RegioJetom pozitívne skúsenosti?
Určite áno, RegioJet si veľmi pochvaľujem
Moje skúsenosti sú bohužiaľ negatívne
Určite áno, RegioJet si veľmi pochvaľujem
85 %
1987 Hlasov
Moje skúsenosti sú bohužiaľ negatívne
15 %
345 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia