Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2018 o 11:13
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Red Dead Redemption 2 si robí srandu z Kukluxklanu. Môžeš ich zabiť, hra ťa odmení pozitívnou karmou

TECH
Uložiť Uložené

Rockstar vie, ako vzbudiť emócie.

Red Dead Redemption 2 sa nebojí kontroverzií. Nakoniec, ide o hru od Rockstar Studios, autorov Grand Theft Auto. Objavili sa už problémy s tým, že hráči zabíjajú feministku a taktiež sme informovali o trollovaní podporovateľov teórie o plochej planéte Zem. Najnovšie sa pozrieme na jednu z najvtipnejších situácií v hre. 

V otvorenom svete sú tri scénky súvisiace s Kukluxklanom. Aj keď v roku 1899 ešte nevyzerali tak ako v hre, je to úplne jedno. Stretnutia s klanom sú v hre úplne náhodné a odohrávajú sa na okraji lesíkov či vo voľnej prírode. Ja osobne som natrafil len na prvé a nedarí sa mi nájsť aj tie zvyšné. Aj preto som sa rovno pozrel na youtube a užil si to.

Prvýkrát ich vidíme večer, kedy sa snažia zapáliť kríž, čo ale nedopadne úplne najlepšie. Druhýkrát sa spoločne s ich vedúcim snažia zdvihnúť kríž, no ten je zjavne až príliš ťažký. Tretíkrát sú zase sklamaní z toho, že sa na stretnutie veľa členov nedostavilo.

Najviac sa zabavíš, keď sa do scénok nebudeš zapájať a necháš členov KKK, aby sa zosmiešnili sami. Rockstar z nich robí pekných tupcov, čo sa nám nesmierne pozdáva. Ba čo viac, hráča za ich zabíjanie ešte aj odmeňuje. V hre sa síce zabíjanie ľudí mimo misie trestá znížením karmy. Avšak, v prípade zneškodnenia rasistov ti hra karmu zvýši. Nádherný detail.

A teraz šup-šup, zapínaj hru. A nesmúť, ak na KKK v hre nenarazíš. Nachádza sa v nej totiž pár desiatok podobných a skvelých náhodných momentov. Ak ťa zaujíma, ako hra obstála v našej recenzii, klikaj sem. 

Domov
Zdieľať
Diskusia