Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. septembra 2018, 14:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľudská ruka prešla za posledné tisíce rokov extrémnou premenou. Ilustrácie poukazujú na to, čo všetko už zažila

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Umelec trafil kontrast medzi rukami na výbornú.

Ľudská ruka nie je iba časť nášho tela, ale aj obrovský symbol celej civilizácie. Bez našich rúk by nevznikli prvé ríše, nezačali by sme sa orientovať na poľnohospodárstvo a koniec koncov by sme neobjavili ani oheň.

Dobre si to uvedomuje umelec Gunduz Aghayev, ktorý sa vo svojej najnovšej sérii zameral práve na vývoj ľudskej ruky za posledné tisícky rokov.

Do jednej ilustrácie vkladá dve rôzne obdobia, kedy sme sa snažili kameňom zabíjať zvieratá a nazbierať dostatok potravy na prežitie, zatiaľ čo o pár centimetrov ďalej už ruka drží moderný smartfón a jedlo si pokojne dokáže objednať pomocou pár klikov.

Gunduzovi sa trefne podarilo vytvoriť kontrast medzi jednotlivými obdobiami nášho vývoja a možno ťa ilustrácie prinútia zamyslieť sa nad tým, ako ďaleko to už ľudstvo dotiahlo a či vôbec túto evolúciu môžeme považovať za úspešnú a pozitívnu.

Keby si chcel nájsť viac jeho tvorby, určite sa nezabudni zastaviť na Facebooku, kde Gunduz nepridáva len umenie, ale občas aj vtipné memes.

Domov
Zdieľať
Diskusia