Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2018, 21:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ľadového medveďa na Špicbergoch zastrelili kvôli turistom. Napadol strážnika, ktorý výletníkov ochraňoval v prirodzenom prostredí zvieraťa

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Výletná loď prišla obdivovať práve faunu a flóru.

Strážnici z nemeckej výletnej lode zastrelili ľadového medveďa. Loď MS Bremen spoločnosti Hapag-Lloyd Cruises zakotvila pri súostroví Špicbergy, kam sa turisti vybrali pozorovať práve ľadové medvede a miestne ľadovcové útvary, pretože ľad pokrýva až 60 percent celého územia.

Už dlhší čas musia mať podobné výletné lode na palube aj skupinu strážnikov, ktorí vedia turistov ochrániť pred potenciálnym nebezpečenstvom, a jednému z nich sa Špicbergy takmer stali osudnými. Strážnik mal dohliadať na bezpečné vylodenie pasažierov, pri čom ho napadol ľadový medveď.

Ľadového medveďa na Špicbergoch zastrelili kvôli turistom. Napadol strážnika, ktorý výletníkov ochraňoval v prirodzenom prostredí zvieraťa
Zdroj: TASR/AP

Muž utrpel zranenia v oblasti hlavy a vrtuľníkom ho previezli do nemocnice, zatiaľ čo kolegovia medveďa zastrelili. Vo vyhlásení sa odvolávali na to, že konali výlučne v sebaobrane, ale ich konanie nenašlo medzi internetovými užívateľmi veľa pochopenia.

Nikto síce nechcel, aby medveď muža zranil, lenže príchod do prirodzeného prostredia vzácnych zvierat si zrejme vyžaduje väčšiu obozretnosť. Nespokojní ľudia nevedeli pochopiť, ako môže výlet do podobnej oblasti skončiť smrťou nevinného zvieraťa, ktoré tam žije a deň mu narúšajú turisti.

Domov
Zdieľať
Diskusia