Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2018, 19:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kolumbijský kartel vypísal odmenu 70-tisíc dolárov na policajného psa, ktorý vyňuchal cez 10 ton kokaínu

ZAUJÍMAVOSTI KOKAÍN PES
Uložiť Uložené

Zúfalé situácie si očividne vyžadujú aj zúfalé riešenia.

Drogové kartely nemali nikdy problém s odstraňovaním ľudí, ktorí im stáli v ceste. Aj keď najslávnejšie časy kolumbijského pašeráctva a drogovej produkcie skončili spoločne so smrťou Pabla Escobara, ani dnes nie je juhoamerická krajina úplne vyčistená od podobných zločineckých organizácií.

Najsilnejší drogový kartel v Kolumbii má názov Urabeños a v súčasnosti jeho členom spôsobuje vrásky na čele príslušníčka kolumbijskej polície. Nejde však o ženu, ale o profesionálneho policajného psa. Nemecká ovčiačka Sombra v poslednej dobe zaknihovala dva veľké úspechy, pretože v prístavnom meste Turbo vyňuchala hneď 10 ton kokaínu určeného na export do Spojených štátov amerických.

Kolumbijský kartel vypísal odmenu 70-tisíc dolárov na policajného psa, ktorý vyňuchal cez 10 ton kokaínu
Zdroj: Kolumbijská polícia

Šikovný pes najskôr policajtov priviedol ku viac než 5 tonám drogy a onedlho narazil aj na stopu v náhradných automobilových súčiastkach, kde sa v skutočnosti ukrývali viac ako 4 tony kokaínu. Policajti vďaka nej zatkli aj neuveriteľných 245 podozrivých. Kartel očividne neočakával, že by mu mohla cesty skrížiť šikovná psia policajtka, a tak sa jej teraz snaží zbaviť.

Odporúčané
Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? Od návalu energie cez „dieru v nose“ až po delírium. Čo sa deje v tvojom tele, keď užiješ kokaín? 16. júna 2023, 9:30

Kolumbijský policajti museli Sombru premiestniť na medzinárodné letisko do Bogoty, aby ju náhodou členovia kartelu nezabili, pretože na jej hlavu bola vypísaná odmena 70-tisíc dolárov. Šéfovia organizovanej skupiny si zrejme povedali, že psa jednoducho nechajú zabiť, pretože strata 10 ton kokaínu ich musela vyjsť mimoriadne draho. Po vypísaní odmeny dostala Sombra dodatočnú ochranu, takže by sa jej našťastie nič nemalo stať.

Kolumbijský kartel vypísal odmenu 70-tisíc dolárov na policajného psa, ktorý vyňuchal cez 10 ton kokaínu
Zdroj: Kolumbijská polícia
Domov
Zdieľať
Diskusia