Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2018, 13:00
Čas čítania 0:00
Sona O.

Google chce opäť konkurovať Apple. Na trh prichádza s novými smart hodinkami

TECH APPLE GOOGLE
Uložiť Uložené

Google by mal svoje smart hodinky vydať už tento rok v októbri. Budú spadať pod značku Pixel spolu s dvoma ďalšími novinkami.

Október 2018 by mohol byť pre Google prelomovým. Firma sa rozhodla vytvoriť svoje vlastné smart hodinky značky Pixel. Spolu s nimi na trh uvedie aj nové Pixel smartfóny a slúchadlá Pixel Buds druhej generácie, ktoré slúžia ako živý prekladač z viacerých jazykov. 

Doteraz sa Google pri výrobe smart hodiniek spoliehal hlavne na značky ako LG, Fossil Group alebo Movado. Ich výrobky však v porovnaní s Apple Watch neboli ani zďaleka také populárne. Jednou z príčin môže byť aj zlý dizajn pôsobiaci zastaralo, či skrátka nevkusne, ktorý odrádza zákazníkov od kúpy. Svoj softvér firma premenovala na Wear OS.

Google chce opäť konkurovať Apple. Na trh prichádza s novými smart hodinkami
Zdroj: Youtube

Technologický gigant chce tentokrát zapracovať ako na kvalite softvéra tak aj na hardvéri a zákazníkom plánuje poskytnúť vysoký štandard. Čo teda môžeme od Pixel smart hodiniek očakávať?

Google sľubuje tri rôzne typy hodiniek. Nesú názvy Ling, Triton a Sardine. Zatiaľ si ani odborníci nie sú úplne istí, čo tieto rozličné druhy značia, no väčšina sa zhoduje na tom, že pôjde o jedny a tie isté hodinky v rozličných veľkostiach

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Podporované budú najnovším systémom Qualcomm. Je to po prvýkrát od roku 2016, čo Qualcomm použijú na čip do smart zariadenia. "Nový procesor bude v prevádzke už túto jeseň," vyjadril sa Pankaj Kedia senior riaditeľ nositeľných zariadení Google pre magazín Wareable. Zároveň potvrdil, že systém vydajú spolu s novými smart hodinkami, no neprezradil, o ktoré z ich radu presne pôjde.

Google chce opäť konkurovať Apple. Na trh prichádza s novými smart hodinkami
Zdroj: Youtube

Povedal tiež, že budú vizuálne lepšie spracované, personalizovanejšie a proaktívnejšie v zobrazovaní dôležitých informácií. Ich fitness funkcie budú takisto vylepšené. 

Kedia tiež sľubuje, že batéria bude mať vďaka novému čipu vyššiu výdrž aj výkonnosť.

Okrem iného smart hodinky budú snímať aj tep srdca a Google im vbuduje systém GPS.

Google chce opäť konkurovať Apple. Na trh prichádza s novými smart hodinkami
Zdroj: Youtube

Kedia teda potvrdil, že hodinky vyjdú už na jeseň. Odborníci odhadujú, že na trh prídu v októbri, približne mesiac potom, čo Apple predstaví nový iPhone.

Domov
Zdieľať
Diskusia