Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
10. júna 2018, 16:05
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Coca-Cola prichádza na trh so svojou priesvitnou verziou. Novinka by mala byť úplne bez kalórií

GASTRO COCA-COLA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Bohužiaľ sa má údajne predávať obzvlášť len na japonskom trhu.

Keď niekto povie názov Coca-Cola, každý z nás si v mysli predstaví lahodný hnedý sýtený nápoj s množstvom cukru, kofeínu či kalórií. Toto však čoskoro už nebude úplne platiť. Minimálne nie v Japonsku, kde sa spoločnosť rozhodla pridať do svojej ponuky transparentný nápoj s názvom Coca-Cola Clear.

V minulosti sa o podobný krok pokúšala aj konkurenčná Pepsi, avšak bez úspechu. Receptúra v novom priehľadnom kolovom nápoji od Coca-Coly úplne eliminovala karamel, ktorý môže za typickú farbu, vďaka ktorej ju každý pozná. Chuť by ale však mala zostať úplne rovnaká, bez žiadnych citeľných zmien. Novinka by dokonca mala byť úplne bez kalórií. Výrobný tím v testovacích fázach najskôr vyskúšal 50 rôznych receptov, kým vybral ten správny.

Obľúbený nápoj mnohých ľudí sa v priehľadnej verzii dostane do predajní už zajtra, 11. júna, no bohužiaľ iba v krajine vychádzajúceho slnka. Spoločnosť údajne zatiaľ ani neplánuje expandovať do iných krajín sveta. No ak sa nádejná novinka osvedčí, možno sa jej v budúcnosti dočkáme aj my.

Domov
Zdieľať
Diskusia