Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2018, 18:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Adam sa ráno zobudil a nespoznával svoju manželku. Po takmer smrteľnom incidente musel život začínať odznova

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Strata pamäte neprišla prvýkrát, ale bola o to náhlejšia.

Naše životy sa dokážu zmeniť zo sekundy na sekundu. Pred rokmi to na vlastnej koži zažil Adam Gonzales, ktorý v roku 2001 zostal na pokraji smrti po tom, čo sa dostal do konfliktu so svojou priateľkou. Nedávnu mu stroskotalo prvé manželstvo a útechu hľadal v náručí novej ženy, lenže vzájomné nezhody úspešného manažéra z firmy AT&T prerástli až do útoku elektrickým káblom.

Priateľku ho škrtila až do momentu, kým neodpadol, a potom ho nechala zomierať opusteného v garáži. Našťastie, záchranári neprišli neskoro, avšak Adamove srdce trikrát prestalo biť pri prevoze do nemocnice. Štyri mesiace napokon strávil v kóme a po prebudení nepoznal nikoho. Stratil pamäť a nemohol uveriť tomu, že prešiel univerzitou a pracoval ako manažér. Zaskočila ho informácia, že vychováva dve deti.


Psychicky bol viackrát na pokraji zrútenia, keď si uvedomoval, že nespoznáva vlastné deti, a tak začal život nanovo. Presťahoval sa a v roku 2012 našiel novú lásku svojho života Raquel. Po troch rokoch sa zosobášili a rozumeli si aj dve Adamove deti a jeden potomok Raquel, po čom nasledovali mesiace úplnej idylky. V septembri 2016 však nastala tragédia. Jedno nešťastné ráno prišla Raquel zobudiť svojho manžela, ale on na ňu iba nechápavo pozeral. Nespoznával ju, nevedel, kde sa vlastne nachádza, a nemal žiadne spomienky na minulosť.

Musel sa uistiť u osoby, ktorej bezhranične dôveroval, lebo ju mal uloženú ako mamu. Ubezpečila ho, že Raquel mu hovorí pravdu, a tak sa spoločnými silami vybrali na cestu plnú nástrah a dobrodružstiev. Chodievali spolu v nemocnici na rande, trávili chvíle na chodbách, ale v jednom momente jej Adam povedal, že ho nepriťahuje a nijak ho nevzrušuje.


Vtedy by vraj bolo lepšie, keby sa rozišli, ale Raquel sa o svojho manžela rozhodla zabojovať. Naučila ho opätovne variť, zblížila ho s deťmi a Adam postupne pochopil, že si zrejme za manželku skutočne zobral milú ženu z jeho domácnosti. Po troch mesiacoch od náhlej straty pamäti sa odrazu Adam ráno zobudil a svojej manželke Raquel sa prihovoril s rovnakým milým hlasom, ako to robieval celé roky.

Časť pamäti sa mu vrátila, ale dodnes si nepamätá posledé tri roky pred jej stratou, a preto Raquel dôkladne zaznamenáva celý rodinný život pre prípad, keby sa diagnóza odrazu vrátila späť. Lekári nikdy neprišli na to, čo v skutočnosti stálo za zmiznutím pamäte, a tak sa roztomilá dvojica len modlí, aby už podobným obdobím prechádzať nemuseli.

Domov
Zdieľať
Diskusia