Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. mája 2018, 0:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako biológ vždy počúvam stetoskopom stromy. Takto si fotografické agentúry predstavujú povolania ľudí a internet má z toho dobrú zábavu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

"Stockové" fotky vždy neodrážajú skutočnosť.

Raz za čas sa na internete vyskytne jedinečný trend, ktorý sa šíri priam rapídnou rýchlosťou. Domácim prostredím takýchto virálov sú sociálne siete, predovšetkým Twitter, kde sa trendy dokážu pomocou hashtagov šíriť intergalaktickým tempom. A len pred niekoľkými hodinami prevzal vládu hashtag #BadStockPhotosOfMyJob

Princíp je veľmi jednoduchý. Na internete fungujú spoločnosti vytvárajúce fotky, ktoré následne používajú médiá a firmy. Zábery tvoria prakticky na každú príležitosť, no často musia využiť svoju kreativitu a do fotky pridať niečo naozaj nezvyčajného.

Ľudia na Twitteri si to samozrejme všimli a začali riešiť, ako vyzerajú fotky ich povolaní na internete. A vzniklo z toho ohromné množstvo zábavy, pretože kreatívci po celom svete načreli do zásob svojho sarkazmu a tragické stockové fotky okorenili aj ironickým komentárom.

 Vždy, keď lejem suchý ľad do farebných tekutín, položím ich vedľa potenciálne vzácnych starých kníh a tiež sa postarám o to, aby som totálne pokazila chemické vzorce za mnou.

 Ako komunikátor vo vede nikdy nepoužívam telefón, no okuliare sú nevyhnutné, keďže som často oslepený mojimi úžasnými nápadmi.

 Nie si ozajstným dizajnérom užívateľskej skúsenosti, ak si sa nenaučil písať opačne na okno v kancelárii, aby si vyprodukoval totálny nezmysel.

 V imunológii vždy držíme naše nádržky vertikálne, aby všetko vytieklo z jednotlivých buniek. Navyše vieme, že obyčajné oko uvidí viac meraných rozdielov ako správny fotometer.

 Našťastie mám na krku stetoskop, aby som mohol potvrdiť neexistujúce bitie srdca.

 Som farmár, takže mám minimálne 35 rokov a nosím len kockované flanelky. Rád stojím na pastvinách a sledujem svoje rasliny rásť s prekríženými rukami.

 Ako ekologička rada potvrdím, že moje dni pozostávajú z počúvania stromov stetoskopom v nepotrebnom laboratórnom plášti.

 Najprv napíšeme slovo fyzika veľkým na tabuľu, potom na najbližšie okno napíšeme úpný nonsens. Všetci vieme rovnaký vzorec a napíšeme ho doslova všade.

 Ako bioinformatik musím nosiť rukavice, keď analyzujem dáta.

 Presne takto moji geologickí kamaráti skúmajú kamene.

Autori majú príšerné držanie tela, pretože si nemôžu dovoliť stoličky a miesto toho sedia na hromadách nepublikovaných skriptov. Každých 500 slov si navyše doprajú masívnu cigaru.

 Vždy, keď niečo napíšem, môj písací stroj exploduje. Začína to byť drahé.

 Len si predstav, ako ľahko by sa v labákoch pracovalo, ak by si mal tri ruky.

Domov
Zdieľať
Diskusia