Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2018, 20:43
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Dinosaury v novom Jurskom svete budú pôsobiť realistickejšie ako kedykoľvek predtým! Filmári miesto CGI vsadia skôr na overenú robotiku

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Stará škola oceňujúca predošlú Spielbergovu prácu si príde na svoje.

Prvej časti Jurasscic World sa úspešne podarilo navrátiť k starej dobrej klasike, na ktorej niektorí z vás určite vyrastali. Väčšina dinosaurov zobrazených na scéne však bola vytvorená pomocou CGI a chtiac nechtiac pozornému oku diváka neujde, že ide skrátka a jednoducho len o vcelku dôveryhodnú, vizuálnu fikciu.

To ale zrejme nebude prípad Jurského sveta 2. V ňom mali podľa informácií filmári pracovať na najväčšom množstve robotických zariadení predstavujúcich žijúcich dinosaurov od čias Spielbergovho Jurského parku.

Technológia sa navyše od daných čias posunula o nejaký ten kus dopredu, a tak v pripravovanom dobrodružstve budeme môcť zrejme vidieť skutočne realistické a mimoriadne hodnoverné zobrazenie nebezpečných predátorov.

Dinosaury v novom Jurskom svete budú pôsobiť realistickejšie ako kedykoľvek predtým! Filmári miesto CGI vsadia skôr na overenú robotiku
Zdroj: Universal Pictures

Príbehovo sa vrátime k sympatickej Claire Dearing (Bryce Dallas Howard). Tá sa po novom stala šéfkou organizácie s Dinosaur Protection Group. Zámery tejto spoločnosti sú azda ľahko odhadnuteľné už z názvu.

Preto keď začnú byť životy dinosaurov na ostrove ohrozené aktívnou sopkou, Claire znova spája svoje sily s jej nápadníkom Owenom (Chris Pratt). Viac o deji filmu sa môžete dočítať v našom nedávno publikovanom článku.

Premiéra snímky je plánovaná na 21. júna (červen) 2018.  O réžiu sa postaral J. A. Bayona (The Impossible, The Orphanage) a scenár k filmu napísalo duo Colin Trevorrow (Jurassic World) a Derek Connolly (Kong: Skull Island).


Domov
Zdieľať
Diskusia