Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2018, 16:08
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

George R. R. Martin protestoval proti vylúčeniu Lady Stoneheart z Game of Thrones. Táto záhadná postava v knihách ešte zamieša kartami

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

George R. R. Martin bol zväčša za držanie sa knižnej línie, zatiaľ čo showrunneri seriálu za menšie či väčšie zmeny.

Rozhodnutie vylúčiť tajomnú a krvilačnú Lady Stoneheart zo seriálu Game of Thrones učinili tvorcovia už dávnejšie. Spisovateľ knižnej predlohy George R. R. Martin však zatiaľ ako jediný vidí markantný rozdiel medzi knižným a seriálovým vývojom, ktorý zapríčiňuje aj absencia tejto postavy.

Podľa interview s magazínom TIME bolo vylúčenie Lady Stoneheart významnou zmenou, proti ktorej spisovateľ protestoval. Nasledujúce slová Georgea R. R. Martina budú obsahovať knižné spoilery.

V niektorých bodoch, keď vedieme diskusiu s Davidom a Danom (showrunneri seriálu), vždy som skôr za možnosť držania sa knihy, zatiaľ čo oni preferujú zmeny. Myslím, že jednou z najväčších zmien bol prípad, kedy sa rozhodli neprinavrátiť Catelyn Stark ako Lady Stoneheart.

To bol pravdepodobne prvý veľký odklon seriálu od kníh a ako viete, protestoval som proti nemu, no David a Dan urobili rozhodnutie,“ prehlásil k téme spisovateľ.

Nedávno v jednom z rozhovorov ďalej potvrdil, že v šiestej knihe pokračuje s písaním jej príbehu. Lady Stoneheart označil za dôležitú postavu hýbajúcu dejom. Jej udržanie v seriáli bolo pre Georgea vysneným želaním.

George R. R. Martin protestoval proti vylúčeniu Lady Stoneheart z Game of Thrones. Táto záhadná postava v knihách ešte zamieša kartami
Zdroj: flickr.com

Domov
Zdieľať
Diskusia