Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 10:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako oklamať autopilota v Tesle? Namiesto rúk stačí do volantu položiť pomaranč a auto je spokojné, že venuješ pozornosť riadeniu

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Každá technológia má svoje muchy a autopilot v autách Tesla na tom nie je inak.

Autonómne autá sa čoraz viac zdajú ako nevyhnutná súčasť našich životov v budúcnosti. Aj keď spoločnosť Uber musela v posledných dňoch riešiť nepríjemný incident, pri ktorom jej autonómne vozidlo zabilo chodkyňu, verejnosť sa zhodla, že v tme a pri prechádzaní ženy mimo vyhradeného priestoru nemohli auto ani vodič zareagovať dostatočne rýchlo.

Automobilka Tesla na čele s Elonom Muskom samozrejme podporuje progresívne technológie, a tak jej autá už niekoľko rokov obsahujú aj funkciu s názvom autopilot. V praxi funguje autopilot podobne ako autonómne auto, lenže po viacerých problémoch Tesla vyžaduje, aby držali vodiči aj pri zapnutom autopilotovi obe ruky na volante. Napriek tomu technológie ešte nepredbehli ľudskú vynaliezavosť, o čom sa môžeš presvedčiť vo videu z amerického štátu Utah.

Ako oklamať autopilota v Tesle? Namiesto rúk stačí do volantu položiť pomaranč a auto je spokojné, že venuješ pozornosť riadeniu
Zdroj: Tesla Reporter

Vodič Tesly prišiel na to, ako by sa dal autopilot efektívne oklamať, pretože ho už nebavilo držať obe ruky na volante. V tomto momente treba pripomenúť, že autopilot nie je dokonalá funkcia a kedykoľvek môže zlyhať, čo sa nemusí skončiť bezpečne. Práve preto by si mal držať ruky na volante a nemal by si namiesto nich používať pomaranč. Video, ktoré bolo z Youtube na začiatku rýchlo vymazané, zobrazuje chlapíka za volantom Tesly, ako do volantu vopchal pomaranč, čím oklamal autopilot.

Odporúčané
Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km Najmenšia Tesla prešla zásadnou modernizáciou. Model 3 má novú tvár, kvalitnejší interiér a deklarovaný dojazd až 678 km 4. septembra 2023, 16:00

Vozidlo vyžaduje, aby bol na volant vyvíjaný konkrétny tlak a nevie rozoznať, či ho drží človek v rukách, alebo naň tlačí ovocie. Autopilota preto pomaranč okabátil, avšak podobné triky neodporúčame skúšať, pretože by mohli dopadnúť katastroficky.

Domov
Zdieľať
Diskusia