Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2018, 2:26
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Polonahé protestujúce vegánky prekvapili návštevníkov London Fashion Weeku. Ľudia vraj majú nosiť ich vlastnú kožu

ZAUJÍMAVOSTI MÓDA
Uložiť Uložené

PETA na ulicu vyslala polonahé ženy so silnými názormi.

Na veľký protest netreba veľa ľudí. Dôkazom toho je len niekoľko protestujúcich žien, ktoré zablokovali The Strand hneď vedľa vstupu na London Fashion Week. Okolo používania zvieracej kože v móde vládne mnoho nezhôd a kontroverzie a samozrejme potrebujeme, aby svoj názor vyjadrili obe strany. A najväčšia ochranárska organizácia PETA tak spravila prostredníctvom týchto žien.


Približne desiatka polonahých žien sa snažila strhnúť pozornosť na záujmy PETA, ktorá okrem iného bojuje práve proti používaniu kožušín v odevnom priemysle. Všetky ženy boli navyše aj vegánky a na ulicu sa odvážne postavili aj napriek urážkam či mrazivému počasiu. "Či je to kožušina vydesenej líšky, angorského králika alebo koža milého teliatka, nie je to umelinou a tým pádom to nemáme právo vziať," odôvodnila konanie organizácie ich riaditeľka.

Výrok reprezentovali aj samotné polonahé dámy s nápisom Wear Your Own Skin, teda Nos si svoju vlastnú kožu.  Nejde pritom len o samotné používanie zvieracích častí tela v móde, no aj spôsob, akým sú kože či kožušiny získavané. Mnoho zo zvierat je napríklad nehumánne otrávených jedom či plynom alebo podstupujú smrť elektrickým šokom. Niektoré kravy určené na kožu sú zasa vystavené mnohým chirurgickým úpravám ešte zaživa.

That's one way to get the message across! Topless vegan protesters storm London Fashion Week in furious flash mob staged by PETA

Domov
Zdieľať
Diskusia