Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2018, 20:04
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Predajňu H&M zdevastovali ako odplatu za rasistickú mikinu. Značka sa vraj má zbaliť a rovno odísť, pretože ju nebudú tolerovať

ZAUJÍMAVOSTI H&M
Uložiť Uložené

Aktivisti v Juhoafrickej republike nemajú trpezlivosť.

Spoločnosť H&M sa pred pár dňami dostala do komplikovanej situácie, keď do mikiny s nápisom Coolest monkey in the jungle obliekla malého černoška a aj keď sa ospravedlnila, po svete sa našli milióny ľudí, ktorí značku dodnes kritizujú.

Verbálna kritika sa však v Juhoafrickej republike vystupňovala do takých výšin, že miestna aktivistická organizácia EFF prišla protestovať priamo do jednej z prevádzok H&M v nákupnom centre a po chvíli sa mierumilovní aktivisti zmenili na agresorov, pretože začali v obchode zhadzovať oblečenie aj trhať plagáty a po niekoľkých minútach vychádzali von.

Zanechali za sebou obrovskú spúšť a jeden z predstaviteľov organizácie EFF vyhlásil, že H&M sa môže rovno zbaliť a odísť z Juhoafrickej republiky, pretože pre rasistické značky tam nemajú miesto. Zatiaľ presne nevedno, ako bude H&M na agresivitu protestujúcich ľudí reagovať, ale v Juhoafrickej republike skutočne zobrali nápis na mikine vážne a pre značku to tam zrejme bude mať dlhodobé následky.  


Odporúčané
FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne FOTO: Pozri si tohtoročnú dizajnérsku kolekciu H&M, ktorá vznikla v spolupráci so značkou Rabanne 17. októbra 2023, 18:22


Domov
Zdieľať
Diskusia