Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2017, 9:11
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Bontonfilm podáva trestné oznámenie na prevádzkovateľov webov s online filmami. Nepáči sa im, že kriminálku Čiara ľudia pozerajú zadarmo

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Predmetom trestného oznámenia je 319 URL adries zo 14. serverov.

Podľa zatiaľ dostupných informácií bolo dňa 13. decembra (prosinec) 2017 na Okresnú prokuratúru Bratislava IV právnym zastúpením spoločnosti BONTONFILM a.s. podané oznámenie o skutočnostiach nasvedčujúcich tomu, že bol spáchaný prečin porušovania autorského práva. Po prvom oprávnenom uvedení snímky Čiara v kinách sa film začal objavovať aj na viacerých internetových stránkach, ktorých prevádzkovateľom nebola udelená licencia na sprístupnenie predmetného audiovizuálneho diela verejnosti.

Inak povedané, všetky stránky, sprístupňujúce predmetnú snímku v online forme podľa tvrdenia právneho zástupcu spoločnosti Bontonfilm porušujú autorské práva. Z oznámenia podaného na prokuratúre ďalej vychádza, že týmto konaním vzniká škoda, ktorej výšku nie je možné v súčasnej dobe zatiaľ vyčísliť. Predmetom trestného oznámenia prečinu je rovných 319 URL adries zo 14. serverov. O ďalšom vývoji vás budeme informovať.

Bontonfilm podáva trestné oznámenie na prevádzkovateľov webov s online filmami. Nepáči sa im, že kriminálku Čiara ľudia pozerajú zadarmo
Zdroj: Continental Film
Domov
Zdieľať
Diskusia