Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2017, 10:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Modelka, ktorej priateľ zničil zbabraným tetovaním oko, zúfalo žiada o jeho odstránenie z hlavy. Jej život sa stal nočnou morou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Fialová farba jej dodnes spôsobuje obrovské problémy.

Nebolo to tak dávno, čo všetky svetové médiá písali o nešťastnom príbehu mladej modelky z kanadskej Ottawy. Catt Gallingerová sa so svojím priateľom dohodla, že jej do oka vpichne fialovú farbu, aby jej zafarbil bielko, lenže on nedodržal ani základné pravidlá už aj tak riskantného procesu tetovania ľudského oka a všetko zbabral. Catt už v nasledujúcich 24 hodinách začala zažívať obrovské bolesti a aj keď už podstúpila viacero špecializovaných zákrokov, ešte stále nie je na konci svojho utrpenia.

Momentálne čaká na zákrok, pri ktorom jej lekári musia odstrániť čas oka naplnenú fialovou farbou, ale aj tak nie je úplne jednoznačné, či sa jej oko vráti po operácii do normálneho stavu. Najdôležitejšia otázka v súčasnosti znie, či bude Catt na svoje pravé oko ešte niekedy v živote vidieť, pretože ak by ani operácii výrazne nepomohla, vo svojom príspevku na Facebooku už modelka viackrát spomenula, že by zrejme požiadala o odstránenie celého oka z hlavy. Nedokáže ani otvoriť očné viečka bez toho, aby si ich silno nenamáhala a každé dva či tri dni potrebuje novú fľašku s umelými slzami, pretože jej oko jednoducho odmieta spolupracovať.

Jedinú šancu na záchranu predstavuje spomínaná operácia, ktorú by Catt musela podstúpiť pod sedatívami, lebo inak sa jej lekári ku oku nemôžu priblížiť. Jej smutný prípad poslúžil aspoň ako katalyzátor iniciatívy aktivistov za to, aby zákon zakázala tetovania očí, pretože sú skutočne až príliš riskantné.

Domov
Zdieľať
Diskusia