Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2017, 19:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena sa po pôrode zobudila z kómy mysliac si, že má 13 rokov. Srdce jej nebilo 68 minút, zatiaľ čo na dva týždne skončila v umelom spánku

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Sharon sa nečakane vrátila späť do detstva.

V jednej sekunde očakávala svoje druhé vytúžené dieťa a v druhej upadla do bezvedomia a prestala dýchať. Mladá Shannon Everett pred pár týždňami odišla so svojou matkou aj snúbencom do nemocnice, aby tam prešla prirodzeným pôrodom a o pár hodín neskôr zase odišla späť do svojho domu, lenže nečakané komplikácie spôsobili, že Shannon si momentálne naplno neuvedomuje to, v akom stave sa nachádza.

Pri pôrode ju postihla embólia plodovou vodou a ona ešte stihla svojej mame aj snúbencovi vyznať lásku, avšak o pár sekúnd neskôr, keď jej sestričky hovorili, aby začala silnejšie tlačiť, tak odrazu prestala dýchať. Jej dieťa sa našťastie lekárom podarilo zachrániť, aj keď ho Shannon porodila v bezvedomí, ale s rodičkou mali oveľa viac starostí, pretože jej srdce prestalo biť na celých 68 minút a lekári ju ledva zachránili. Okamžite ju preto uviedli do umelého spánku, aby mala dostatok priestoru na pomalú liečbu, lenže po prebudení, ktoré prišlo po dvoch týždňoch od pôrodu, zostali mama aj snúbenec iba prekvapene stáť. Shannon si po prebudení nepamätala to, že by bola matkou 3-ročného dieťaťa a svojho ďalšieho potomka porodila len pred dvomi týždňami a lekárom ešte pred príchodom príbuzných nadiktovala adresu domu, v ktorom bývala, keď mala ešte 13 rokov.


Lekári dopredu blízkych upozorňovali, že srdce, ktoré prestane biť na 68 minút, môže spôsobiť rozsiahle škody v mozgu, ale nikto nečakal, že sa Shannon vráti späť do detstva. Našťastie, v posledných dňoch sa jej stav začal mierne zlepšovať a po zhliadnutí videí svojho dieťaťa sa jej pamäť začala veľmi pomaličky vracať, avšak aj zbližovanie so svojím novým synom Nicom je veľmi ťažké, pretože Shannon akoby spoločne s pamäťou stratila aj materinský inštinkt. V súčasnosti žije so svojou matkou v dome, kde ona vychováva svoju mladšiu postihnutú dcéru, a tak je priestor prispôsobený na invalidný vozík, v ktorom momentálne Shannon prežíva svoje dni. Stále existuje šanca, že sa jej stav zlepší, ale len zázrakom sa vráti do stavu, v ktorom bola pred pôrodom.    

Domov
Zdieľať
Diskusia