Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2017 o 10:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Najinovatívnejšia funkcia na iPhone X bola prelomená za jeden týždeň. Maska postačila na to, aby Face ID zlyhalo

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Šanca 1 k miliónu bezpečnostnej firme nevadila.

Spoločnosť Apple sa pri vývoji najnovšieho smartfónu rozhodla urobiť radikálny krok a odstránila jednu z najikonickejších súčastí. Domáce tlačidlo obsahovalo v predchádzajúcich verziách snímač odtlačkov prstov, ale bez jeho prítomnosti sa pri iPhone X musia užívatelia spoliehať na funkciu s názvom FaceID. Namiesto prstov si užívatelia odomykajú svoje zariadenia pomocou vlastnej tváre a Apple sa už pri predstavovaní novej funkcie chválilo, že ide o najbezpečnejšie zabezpečenie, aké mohli vyvinúť.

Napriek tomu trvalo bezpečnostnej firme Bkav iba jediný týždeň, dokým FaceID prelomilo, a pritom do masky investovalo iba 150 dolárov. Napriek tomu by si ju samozrejme človek doma vytlačiť iba veľmi ťažko, pretože si jej tvorba vyžadovala aj tlač špeciálnych očí a užívatelia na internete už začali pochybovať o tom, či maska skutočne fungovala, pretože na videu nebol zachytený proces nastavovania celej funkcie. Ak teda máš zbytočných 150 dolárov a zopár hodín svojho času, pokojne si na 3D tlačiarni vytlač masku svojho priateľa a netreba ti ani jeho odtlačky prstov.

Domov
Zdieľať
Diskusia