Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2017, 14:20
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple trápia problémy s nedostatkom súčiastok. Špičkový iPhone X nebude hneď dostupný pre každého

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Príchod novinky od kalifornského výrobcu môže sprevádzať malé množstvo dostupných kusov.

Presne ako predpokladali viacerí odborníci, spoločnosť Apple sa tesne pred príchodom desiatky nevyhla komplikáciám s dodávateľmi kľúčových komponentov, preto by mali byť spočiatku dostupné necelé 3 milióny smartfónov. Keď však zoberieme do úvahy, že gigant predal počas prvého víkendu až cez 10 miliónov kusov predchádzajúcich generácií, hovoríme tu o naozaj žalostnom množstve. A to aj napriek nadštandardne vysokej cenovke.

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo zároveň tvrdí, že problémy s nedostatkom súčiastok nepotrvajú celú večnosť, ale iba do budúceho mesiaca. "Zatiaľ, čo sú počiatočné čísla mimoriadne nízke a pravdepodobne nenaplnia všetok záujem, produkcia porastie tesne po spustení predaja vďaka diverzifikácii dodávateľov a vyriešeniu výrobných komplikácií", píše ostrieľaný web AppleInsider.

Výrobca spotrebnej elektroniky s logom nahryznutého jabĺčka zrejme počítal s podstatne väčším dopytom po klasickej osmičke, no keďže ten realitou nie je, objem výroby musel podľa dostupných informácií z technologických kuloárov nakoniec znížiť až o polovicu. Zatiaľ ale hovoríme iba o novembri a decembri. Objem následujúcich mesiacov bude záležať už iba od toho, aká situácia nastane po sprístupnení netrpezlivo očakávaného iPhonu X.

Domov
Zdieľať
Diskusia