Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 19:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zomrela žena, ktorú kedysi označovali za najťažšiu na celom svete. Vážila cez 500 kilogramov a zlyhali jej vnútorné orgány

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Extrémne zmeny jej telo už viac nevydržalo.

Nemocnica v Spojených arabských emirátoch sa stala miestom, kde naposledy vydýchla niekdajšia najťažšia žena na svete Eman Ahmed Abd El Aty. Eman mala zdravotné problémy už od narodenia, pretože jej rodičia tvrdili, že už keď ju po prvýkrát držali v rukách, bola neobyčajne ťažká. Následkom toho sa musela v detstve pohybovať po štyroch a už ako 11-ročná dostala infarkt, ktorý zasiahol jej chrbát a nedokázala chodiť. Okrem toho jej lekári diagnostikovali aj problémy so štítnou žľazou, ktoré väčšinou vedia človeku na váhe pridať takmer 5 kilogramov, takže štítna žľaza nebola jediným problémom. Jej rodičia verili, že Eman trpela elefantiázou, čo je ochorenie lymfatického systému prejavujúce sa nadmerným opuchnutím tela.


Eman vo svojom živote najviac vážila viac ako 500 kilogramov a pomohol jej až indický lekár, ktorý jej chcel poskytnúť bezplatnú zdravotnú starostlivosť, ale pred samotnou operáciou musela schudnúť až 100 kilogramov, aby ju mohli položiť na operačný stôl. Po náročnom zákroku, v rámci ktorého lekári presmerovali veľkú časť tráviaceho systému mimo žalúdka a ešte ho aj zmenšili, zhodila Eman približne 300 kilogramov, lenže napokon ju zradili vnútorné orgány. Zlyhalo jej srdce aj obličky a zomrela v spomínaných Spojených arabských emirátoch, pričom jej smrť sa nezaobišla bez menšej kontroverzie, pretože jej sestra už lekára obvinila z toho, že Eman neodvážil pred a po operácii, a tak jej úspešnosť spochybnila. Eman mala naplánovanú rozsiahlu terapiu na obnovenie aktivity vo svojich končatinách, ale extrémne zmeny jej telo nevydržalo.


Domov
Zdieľať
Diskusia