Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2017, 19:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Čech objavil svetoznáme nástupište 9¾ z Harryho Pottera v Liptovskom Mikuláši. Vtipná momentka rýchlo začala kolovať po internete

ZAUJÍMAVOSTI HARRY POTTER SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku sa vďaka šikovnej práci s perspektívou ukrýva čarodejnícke nástupište.

Každý fanúšik Harryho Pottera v detstve sníval o tom, že mu jedného dňa príde domov list o tom, ako ho očakávajú na Rokforte, pretože je predurčený stať sa čarodejníkom. Nanešťastie, Harry ani Rockfort nie sú skutoční, ale to nezabránilo milovníkom čarodejníckej ságy vtesnať množstvo charakteristických miest z kníh a filmov do skutočného sveta. Na londýnskej stanici King’s Cross by si mohol nájsť repliku známeho nástupišťa 9¾, avšak azda nikto z nás netušil, že žiadna replika, ale skutočné čarodejnícke nástupište sa ukrýva v Liptovskom Mikuláši.

Čech Josef Čermák sa na výlete po Slovensku zastavil aj na miestnej autobusovej stanici v Liptovskom Mikuláši a pri detailnom pohľade na jednotlivé nástupištia mu ako jedinému neunikla príležitosť urobiť si fotografiu hodnú čarodejníka. Zapózoval si tak, že na jednej strane je viditeľné nástupište číslo 9 a na druhej zase nástupište ¾, čo je samozrejme len šikovná hra sa uhlami a perspektívou, ale nikto mu už nezoberie, že Harryho nástupište v našom meste skutočne našiel. Záber potom Josef pridal na Twitter, kde označil aj J.K. Rowlingovú a ktovie, možno sa o pár mesiacov britská spisovateľka nechá nahovoriť aj na cestu na Slovensko. O fotografiu sa postarala Josefova priateľka s pseudonymom Ivunec a my len dúfame, že sa im v Liptovskom Mikuláši páčilo.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30


Domov
Zdieľať
Diskusia