Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2017, 10:28
Čas čítania 0:00
Antonín Havlík

Tesco prestane v strednej Európe predávať vajcia z klietkových chovov. Nechce podporovať neetické farmy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Krok spoločnosti vychádza z rozhodnutia podporovať len udržateľné a etické farmy.

Po vzore Tesca v Spojenom kráľovstve, ktoré na toto rozhodnutie pristúpilo vlani, chce reťazec v celej strednej Európe prestať predávať vajcia z klietkových chovov. Sliepky žijúce v stiesnených a zlých podmienkách majú razantne nižšiu kvalitu vajec. Ľudia už prestávajú mať o nekvalitné produkty záujem a predajcovia túto zmenu, samozrejme, vnímajú.

Tesco prestane v strednej Európe predávať vajcia z klietkových chovov. Nechce podporovať neetické farmy
Zdroj: Tookapic/Pexels.com

Naše rozhodnutie sa týka sliepok z klietkových chovov a je v súlade s prístupom Tesco k zaisteniu udržateľného získavania zdrojov a zlepšovania životných podmienok zvierat. V spolupráci s našimi dodávateľmi budeme spolupracovať na tom, aby sme už nemali v predaji ani jediné klietkové vajce,“ vyhlásil pre server poultryworld.net produktový riaditeľ Tesco pre strednú Európu, Jamie Walker.

Takéto rozhodnutie však samozrejme nie je len tak, bude ešte nejaký rok trvať, kým sa zmena prejaví i v realite, no už vieme, že Tesco do roku 2025 prestane ponúkať vajíčka z neetických neudržateľných klietkových chovov na Slovensku, v Českej republike, v Poľsku a v Maďarsku. Predávať bude už len vajíčka z bezklietkových chovov. Snáď sa k Tescu čoskoro pridajú aj ďalšie reťazce.

Domov
Zdieľať
Diskusia