Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2017, 16:29
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Elon Musk zamestnal Slováka, aby v Tesle šéfoval vývoju autopilota. Andrej Karpathy je odborník na umelú inteligenciu

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Slovensko má byť na čo pyšné.

Moderná automobilka Tesla v uplynulých dňoch rozšírila svoje rady o novú posilu s naozaj bohatými skúsenosťami. A nielen tak hocijakú, pretože tentokrát je reč o niekom, kto sa narodil na Slovensku. Andrej Karpathy sa v 15 rokoch spolu so svojou rodinou presťahoval do Kanady a neskôr začal objavovať čaro fenoménu dnešnej doby - umelej inteligencie.

Andrej je dnes šéf divízie, ktorá má na starosti vývoj autonómneho riadenia pre technologický pokročilé elektromobily zo Spojených štátov amerických. V životopise má uvedené aj to, že študoval na prestížnej Stanford Univerzity, kde získal titul PhD z oblasti počítačovej vízie, ktorá predstavuje základný pilier každého jedného autonómneho systému.

"Karpathy bude na jeho novej pozícii riaditeľa AI a vízie autopilota priamo pod Muskom, zároveň však bude úzko spolupracovať s Jimom Kellerom, ktorý predtým viedol divíziu Tesly so zameraním na hardvér autopilota a teraz dohliada na hardvér aj softvér pre automatizované jazdiace asistenčné funkcie výrobcu automobilov," píše web TechCrunch.

Domov
Zdieľať
Diskusia