Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2017, 18:35
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Nové rádio ti zaručí perfektné odreagovanie. Vychutnaj si zvuky prírody z južných Čiech v priamom prenose

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ideálny prostriedok pre relaxáciu.

Tvorcovia takzvanej Slow TV prichádzajú s ďalším projektom. Tentokrát spúšťajú Slow Radio, prostredníctvom ktorého môže byť svedkom zvukov prírody z južných Čiech, a to dokonca v priamom prenose. Originálny nápad prichádza dva roky po spustení Slow TV, ktorá divákom ponúka úplne iný obsah, než na aký je v dnešnej dobe zvyknutý. Na Slow TV môžete naživo a zo statických kamier sledovať napríklad dianie na Hlavnom nádraží v Prahe alebo prejazd električky, takisto českým hlavným mestom. Kúzlo prenosu tkvie v jeho ukľudňujúcom účinku.

Podobne na človeka pôsobí aj nové Slow Radio. Ak sa zaujímaš ornitológiou, môžeš sa baviť rozpoznávaním druhov vtákov podľa ich hlasov a ako laik si napríklad po náročnom dni odpočinúť u mierumilovných zvukov prírody. Na webu Slow Radia nájdeš tiež informácie o počasí, ktoré momentálne panujú na informácií, odkiaľ sa rádio vysiela. Projekt sa bude v budúcnosti aj naďalej rozvíjať a my určite nie sme proti. U zvukov prírody sa nielen skvelo relaxuje, no i učí, čo kladne zhodnotia nielen vysokoškoláci, ktorí sú tesne pred štátnicami. Schválne, koľko druhov vtáctva z prenosu rozpoznáš?

Pre vypočutie klikni sem.

Nové rádio ti zaručí perfektné odreagovanie. Vychutnaj si zvuky prírody z južných Čiech v priamom prenose
Zdroj: slowradio.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia