Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. mája 2017, 17:58
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Prvé ohlasy kritikov a divákov na epickú komiksovku Wonder Woman sú tu! DCEU má podľa všetkého prvý skvelý film

FILMY A SERIÁLY GAL GADOT
Uložiť Uložené

Tak žeby predsa?

Zatiaľ síce nemáme k dispozícii oficiálne recenzie, novinári a diváci sa ale jednoznačne zhodujú: Wonder Woman je zatiaľ najlepším filmom DCEU univerza! Ohlasy na sociálnych sieťach sú takmer do jedného veľmi pozitívne. Môžete namietnuť, že to ešte nič neznamená, a že v prípade Suicide Squad či BvS sa spočiatku tiež tlieskalo, ale niekoľko rozdielov tu predsa len je. Na Suicide Squad bolo uvalené embargo až do posledného dňa a BvS tiež vyrukoval so "zaručene pozitívnymi" správami až podozrivo rýchlo, navyše pochádzali skôr od producentov či ľudí blízkych štábu. Fakt, že Warner Bros. povolil nahodiť na Twitter prvé stručné reakcie, je už teda samo o sebe rozhodne dobrý signál.

Prvé ohlasy kritikov a divákov na epickú komiksovku Wonder Woman sú tu! DCEU má podľa všetkého prvý skvelý film
Zdroj: Warner Bros.

Erik Davis napísal, že film Patty Jenkins je skvelý. „Zatiaľ môj najobľúbenejší DC film. Divoký, vtipný, dobre napísaný a badass. Gal Gadot vynikajúca!“ Josh L. Dickey súhlasne pritakáva a jasne vyhlasuje (pre tých, čo by pochybovali): „Gal JE skutočná Wonder Woman!“ Mike Ryan poznamenal, že snímka mu svojím tónom pripomenula klasického Supermana s Christopherom Reeveom. „Pravý superhrdinský príbeh bez cynizmu a prehnanej temnoty. A práve to teraz potrebujeme.“ Kate Erbland podotkla, že snímka má  humor a srdce, čo je presne to, čo DC momentálne zúfalo chýba. Jednohlasne sa chváli nielen Gal Gadot, ale aj Chris Pine. Obaja sú vraj sympatickí, majú skvelú chémiu a nie je problém im fandiť. Jason Guerrasio sa pridal s tým, že ide o absolútne bezchybný komiksový blockbuster. 

Odporúčané
RECENZIA: Heart of Stone RECENZIA: Heart of Stone 11. augusta 2023, 17:00

Germain Lussier si poznačil, že Wonder Woman je konečne ten DC film, na ktorý čakal: „Napínavé, inšpiratívne, zábavné a plné úžasných akčných scén.“ Dave Schilling sa síce trochu posťažoval, že úvodná tretina je trochu pomalšia, ale napokon snímku zhrnul ako optimistickú, emocionálnu a po všetkých stránkach svižnú zábavu. No, a Silas Lesnick sa s tým nepáral a rovno vyhlásil Wonder Woman za najlepší DC komiksový film od Temného rytiera. A dodal, že sa už nemôže dočkať, kedy si dobrodružstvo hrdinskej amazonky pozrie znovu.

Prvé ohlasy kritikov a divákov na epickú komiksovku Wonder Woman sú tu! DCEU má podľa všetkého prvý skvelý film
Zdroj: Warner Bros.

Zdá sa, že máme zamiesené na vydarený letný popcorňák. Určite nás čaká menej temná, ale stále zábavná a režijne snáď lepšie ukočírovaná akčná jazda, s výbornými hercami a slušne odsýpajúcim príbehom. Skrátka komiks ako podľa učebnice. Pokiaľ sa predpovede naplnia, pre DC by konečne mohlo ísť o dôležité nakopnutie motora ich celého komiksového vesmíru. Ak by sa Wonder Woman podarilo bodovať nielen finančne, ale aj kriticky, bolo by pre DC víťazstvo ešte o niečo sladšie: ide totiž o prvý sólový film so ženskou superhrdinkou v hlavnej úlohe od doby, kedy celé komiksové šialenstvo odštartoval Marvel. Takže držme palce! Premiéra sa uskutoční už 1. júna 2017

Domov
Zdieľať
Diskusia