Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2017, 18:43
Čas čítania 0:00
Marek R.

Slovenskí hokejisti nedokázali streliť ani jeden gól a po debakli od Rusov si pripisujú na konto ďalšiu prehru

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ruskí hokejisti nás vybavili už v prvej tretine.

Slovenská hokejová reprezentácia zažíva svetový šampionát ako zo zlého filmu. Po štyroch zápasoch, po ktorých sme mali mať minimálne 9 bodov, sme mali na konte len 4 a taktiež sme stále čakali na prvú výhru v riadnom hracom čase. V skupine však na nás čakali už len najväčší favoriti a hrozilo tak, že sa trojbodového zápasu možno ani nedočkáme.

Hlavne dnes bola pred chalanmi obzvlášť ťažká úloha, keďže na nich čakal druhý najväčší favorit na zlato, reprezentácia Ruska, ktorá má vo svojom tíme množstvo hviezd či už z NHL, alebo aj KHL a na turnaji zatiaľ potvrdzujú papierové predpoklady. Dôkazom je aj fakt, že ešte neokúsili chuť prehry, a to už majú za sebou napríklad aj zápas so Švédskom. Túto bilanciu sme im tak mohli pokaziť práve my, no museli by sme nechať na ľade všetko a veriť v menší zázrak. Rusko a Slovensko hrali proti sebe na svetovom šampionáte pred dvoma rokmi v Česku. Zborná vtedy v základnej skupine triumfovala tesne 3:2 po predĺžení. Súboj týchto dvoch krajín si pamätá aj LANXESS Arena. Na MS pred siedmimi rokmi vyhralo v Kolíne Rusko 3:1.

Zostavy:

Rusko: Vasilevskij (Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, Belov (C), Provorov, Mironov, Zub – Telegin, Andronov (A), S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Namestnikov, Kučerov, Barabanov – Ničuškin, Tkačov.
 
Slovensko: J. Hudáček (J. Laco) – Jánošík, Čerešňák, Mikuš (A), Gernát, Sersen, Čajkovský, Šedivý, Trška – Miklík (A), Bližňák, Haščák – Cingel, Kudrna, Hrnka – Dravecký (C), L. Hudáček, Skalický – Matoušek, Zigo, A. Šťastný.
 
Už úvod zápasu však naznačil, že žiadne prekvapenie sa konať nebude a naša prvá trojbodová výhra sa taktiež nedostaví. Už v druhej minúte ruskí hokejisti jednoduchými prihrávkami úplne rozobrali našu obranu a hneď dvaja ich hokejisti mali pred sebou prázdnu bránku, tým šťastným strelcom sa ale stal Dadonov. V prvej dvadsaťminútovke nás Rusi prestrieľali 17:6 a na svoje konto pridali aj ďalšie presné zásahy. Presilovú hru využil už dvojgólový strelec Dadonov a v závere na rozdiel triedy zvyšoval Mironov.
 
Dalo sa teda povedať, že zápas je rozhodnutý už po jeho prvej tretine a začiatok tej druhej to len potvrdil. Kucherov svojou korčuľou zvýšil už na 4:0 a hoci sme v prostrednej tretine súpera prestrieľali, gól sa nám streliť nepodarilo. Práve naopak, ešte jeden sme inkasovali a zásluhou Telegina bol rozdiel už päťgólový. O výsledku zápasu tak bolo jednoznačne rozhodnuté a v záverečnej tretine už nebolo príliš o čo hrať. Aj preto sme videli uvoľnenú hru nášho súpera, ktorý sa snažil pohrať s našou obranou a bolo pomerne prekvapujúce, že im to tam dlho nevedelo padnúť. V 56. minúte sa s tým však Gavrikov už nebabral a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a poltucet gólov v našej sieti bol na svete. Slovenskí hokejisti tak prehrávajú na šampionáte ďalší zápas, tentoraz schytali debakel od Ruska 6:0.
 
 
 
Netrvalo dlho a už sme prehrávali po peknej ruskej akcii
 
Rusi využívajú presilovú hru
 
Už v prvej tretine sme prehrávali rozdielom triedy
 
Gól korčuľou musel udobriť až rozhodca
 
Telegin zvyšoval už na 5:0
 
Poltucet gólov v našej sieti
 
Slovenskí hokejisti nedokázali streliť ani jeden gól a po debakli od Rusov si pripisujú na konto ďalšiu prehru
Domov
Zdieľať
Diskusia