Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2017, 10:46
Čas čítania 0:00
Jakub P.

Luxusný hudobný festival na Bahamách skončil skôr, ako začal. Ľudia zaň zaplatili tisíce a nakoniec nedostali takmer nič

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Festival promovali na sociálnych sieťach viaceré modelky a známi ľudia. Nakoniec je z toho však akurát riadne fiasko.

Tento víkend mal na Bahamách odštartovať festival Fyre, ktorý sa prezentoval ako luxusný, nielen hudobný zážitok za pomerne veľké peniaze. Vstupenky sa pohybovali od 1,2-tisíca dolárov vyššie, pričom niektoré končili až na úrovni 250-tisíc. Organizátori uvádzali, že v cene je zahrnuté ubytovanie (čím vyššia cena lístku, tým lepšie), preprava lietadlom z Miami, jedlo a, samozrejme, kvalitný program. Festival si robil veľké promo, a to hlavne na Instagrame prostredníctvom viacerých modeliek, napríklad Emily Ratajkowski či Kendall Jenner. Vystupovať na ňom zase mali mená ako Pusha T, Blink-182, Rae Sremmurd, Skepta, Major Lazer alebo Disclosure. Vieme si predstaviť, že očakávania ľudí, ktorí si zakúpili tak drahé lístky, boli veľké, avšak veci nakoniec dopadli úplne inak, než väčšina očakávala. 

Návštevníci začali prichádzať, no zároveň začali pomaly zisťovať, že zo zábavy, za ktorú vysolili veľké sumy peňazí, pravdepodobne nič nebude. Na mieste, kde sa mal festival konať, totiž absentovala akákoľvek organizácia, nikto nevedel, kam má isť a ani s ochrankou to nebolo vyriešené. Tí, ktorí mali bývať v luxusných vilách, taktiež čoskoro došli na to, že v nich asi bývať nebudú, pretože tam žiadne nie sú. V areáli sa nachádzalo len katastrofálne stanové mestečko. Ľuďom v noci vyhadzovali batožinu z prepravných kontajnerov bez toho, aby aspoň zasvietili svetlá a na bezpečnostné schránky zabudli dať zámky. Zo sľubovaného prvotriedneho jedla sa vykľul sendvič s dvoma plátkami syra a kúskom šalátu. Pochopiteľne, všetci sa stávali čoraz nervóznejšími a našli sa i takí, ktorí sa rozhodli situáciu zneužiť. Mnohým návštevníkom tak zmizli peniaze, telefóny či pasy. 

 

 

 

 

Po pár hodinách bol festival nakoniec "odložený" a organizátori vyjadrili svoje poľutovanie, a takisto pripustili, že pri predstave o festivale boli trochu naivní a nezvládli to. Problémy nastali i pri preprave ľudí naspäť domov, niektorí museli noc niekde prečkať a ráno išli buď lietadlom alebo autobusom, iní sa na letisko dostali už v noci, avšak do a z lietadla nastupovali, respektíve vystupovali trikrát. Návštevníkom sľubujú vrátenie peňazí, no či sa tak naozaj stane, ukáže až čas.

Luxusný hudobný festival na Bahamách skončil skôr, ako začal. Ľudia zaň zaplatili tisíce a nakoniec nedostali takmer nič
Zdroj: reddit.com

Za organizáciou festivalu stojí startup Fyre Media, ktorý majú na svedomí Ja Rule a Billy McFarland. Obaja už vydali svoje oficiálne vyjadrenie, Ja Rulove si môžeš prečítať nižšie a Billyho nájdeš tu. Ako sme už napísali, v skratke v nich hovoria, že pri organizácii a pretavovaní myšlienok do reality boli naivní a nezvládli to. Ľudí vraj nechceli okradnúť, ale naozaj im chceli poskytnúť sľubovaný zážitok a teraz sa snažia situáciu čo najefektívnejšie vyriešiť. Už teraz je však jasné, že kvôli tomuto fiasku mnohí ľudia prišli či už o peniaze, zážitky, zdravie alebo o majetok. 

 

  

Domov
Zdieľať
Diskusia