Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. apríla 2017, 11:48
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Študent v lete strávil až 6 týždňov v čínskej továrni na iPhony. Ubytovanie dostal priamo v nej, ale celkový zážitok príjemný nebol

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Život v továrni mu dal zabrať.

Práca zamestnanca továrne, v ktorej sa konštruujú smartfóny, patrí medzi tie fyzicky aj mentálne najkomplikovanejšie. Výrobcovia vyžadujú čo najvyššiu kvalitu za čo najnižšie náklady, a tak to najmä v krajinách ako Čína môže občas vyzerať, akoby ľudia boli stále otrokmi. Študent americkej univerzity NYU Dejian Zeng si preto v lete v rámci školského projektu zašiel do Číny, zamestnal sa v továrni Pegatron v Šanghaji a obetoval nekonečné večierky s priateľmi preto, aby na vlastné oči zistil, ako vyzerá pracovné nasadenie ľudí, ktorí vyrábajú iPhony. Dejian mal k dispozícii ubytovanie priamo v areáli továrne, kde býval s ďalšími siedmimi kolegami a celých 7 týždňov trávil 12 hodín denne v práci, aby vyrobil čo najviac smartfónov a aby boli všetci spokojní. Práca to v žiadnom prípade nebola jednoduchá a ak ťa vždy zaujímalo, ako to vyzerá na miestach, odkiaľ pochádza možno aj tvoj mobilný telefón, potom sa priprav na emotívnu nádielku vďaka krátkemu dokumentu o tom, že výroba smartfónov nie je až taká vzdialená modernému otroctvu.

Domov
Zdieľať
Diskusia