Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2017, 15:39
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Neuveriteľné momenty, keď potápači zažili silné podmorské zemetrasenie. V Ohnivom kruhu sa triaslo morské dno a menil sa aj tlak

ZAUJÍMAVOSTI ZEMETRASENIE
Uložiť Uložené

Zemetrasenie dosiahlo silu až 5,7 na Richterovej stupnici.

Zažiť zemetrasenie dokáže zanechať v človeku zážitok na celý život, ale ešte si nikdy v živote určite nemal šancu byť svedkom silného zemetrasenia priamo pri morskom dne, čiže ešte o čosi bližšie ku samotnému epicentru. Potápač Jan Paul Rodriguez sa pred niekoľkými dňami vybral obdivovať podmorské krásy pri filipínskej oblasti Mabini a nemohol uveriť tomu, že práve jeho expedícia zažila zemetrasenie so silou 5,7 na Richterovej stupnici priamo na vlastnej koži. Potápači všetko nakrúcali, keď sa odrazu morské dno začalo silne triasť a presúvali sa menšie aj väčšie kamene, avšak okrem toho sa pod vodou aj náhle menil tlak a Jan skonštatoval, že celá situácia mu pripomínala moment, akoby sa nad potápačmi prehnala obrovská loď. Našťastie sa nikomu nič nestalo, ale ešte niekoľko hodín po zážitku ich boleli uši, avšak potápanie v oblasti Ohnivého kruhu, čiže regiónu s najväčším počtom zemetrasení, na svojom čare nestratilo vôbec nič.

Domov
Zdieľať
Diskusia