Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. apríla 2017, 15:22
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Hulk bojuje v gladiátorskej aréne proti naivnému Thorovi. Sledujte úžasný prvý trailer pre Thor: Ragnarok

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Konečne sme sa dočkali!

Z čista jasna sa k nám dostal prvý trailer pre Thor: Ragnarok. A ak sa fanúšikovia komiksových filmov obávali, že pôjde o čistokrvnú komédiu, po debutových záberoch môžu byť aspoň o trošku pokojnejší. Režisér Taika Waititi nepochybne prinesie do MCU celkom nový druh humoru (aspoň dúfame, že mu to producenti dovolili), no nezabudol ani na to, o čom Ragnarok v skutočnosti je. Kombinácia dvoch kvalitných komiksových príbehov vyzerá nesmierne dobre. A to sme zatiaľ veľa nevidei z Hopkinsa, Lokiho ani Strangea (asi bude mať len malú rolu).

Debutový trailer odhaľuje ale Grandmastera, Valkyrie a hlavne Helu, ktorá je viac než pri chuti. Dobrou správou je, že sa dočkáme aj jej vzhľadu z prvého concept artu, no mne osobne sa páči aj Winter Soldier make-up štýl. Snáď nám už niekto konečne predstaví skutočne kvalitného záporáka. Vidieť môžeme aj Asgard v plameňoch, stovky vojakov, ktorí neúspešne bránia jeho ulice, no a v druhej polovici traileru sa dostávame aj na planétu Sakaar, kde už nejaký ten čas dominuje v gladiátorskom ringu Hulk. Thor má spočiatku veľkú radosť, že ho vidí, ale Hulk na neho má buď zlé spomienky, alebo je jednoducho nútený bojovať, ako tomu bolo aj v komiksovej predlohe či animáku. Zatiaľ sa nevie, či sa dočkáme aj postáv z Planet Hulk, no sčasti nám to môže byť aj jedno. Thor: Ragnarok je totiž prešpikovaný charizmatickými hercami a postavami. A niečo nám hovorí, že sľuby o tom, ako sa charaktery postáv a postavy samotné tak trošku "zrebootujú" v zmysle zmeny správania a celkového feelingu, sa nakoniec aj splnia. 

Thor sa vracia na Asgard po tom, čo sa dopočuje o zvláštnom a problematickom vládnutí svojho otca Odina, len aby zistil, že ide v skutočnosti o Lokiho. Jeho nezodpovednosť a laxnosť zapríčinila oslobodenie mocnej Hely, ktorej stret s Thorom vyústi v odpratanie Thora na Sakaar. Planéta je opisovaná ako barbarská a bez cti. Vládne jej Grandmaster (ďalší z MCU Elders, prvým predstaveným bol napríklad The Collector Benicia del Tora) hraný Jeffom Goldblumom. Thor tu stretýva Valkyrie, prichádza o vlasy a svoj Mjolnir, no na jeho prekvapenie zisťuje, že miláčikom gladiátorského publika nie je nikto iný ako Hulk. 

Hulk bojuje v gladiátorskej aréne proti naivnému Thorovi. Sledujte úžasný prvý trailer pre Thor: Ragnarok

Jednou z nových postáv bude aj Hela, hlavná záporáčka. Aj ona možno bude mať podiel na tom, že Ragnarok má byť jednak celistvý príbeh, jednak má istým spôsobom naštartovať aj udalosti zobrazené v Infinity War. Po svojom úniku (pravdepodobne z asgardského väzenia) narobí bordel a my už vieme, že pošle Thora kade ľahšie. Môj tip? Na konci filmu povolá Thanosa, ktorý ukáže Lokimu, nakoľko si váži jeho zlyhania pri invázii Zeme a taktiež si zoberie Tesseract aka Space Gem (prípadne Soul Gem. Ten má zase s najväčšou pravdepodobnosťou vo vlastníctve Heimdall). Vôbec by som sa nečudoval, keby zruinoval Asgard, respektíve minimálne zabil Odina alebo Lokiho. A prečo by ho mala povolať práve Hela? Nuž, existuje možnosť, že pôjde o samotnú smrť. V komiksoch totiž existovala samotná Death, do ktorej bol Thanos šialene zamilovaný a práve kvôli nej zdecimoval polovicu vesmíru. Práve Hela ju môže v MCU zastúpiť, čo je vzhľadom na synopsu a všetky indície viac než pravdepodobné. Necháme sa ale prekvapiť. Nováčikom bude aj Valkyrie hraná Tessou Thompson. Väčšina ľudí už zabudla na farbu plete, a tak sa môžeme sústrediť na to, či to nebude len ďalšia pekná tvárička so sekerou v ruke.

Režíruje Taika Waititi (Hunt for the Wilderpeople, What We Do in the Shadows) a môžeme sa tešiť na také známe mená, akými sú napríklad Chris Hemsworth (Thor), Cate Blanchett (Hella), Mark Ruffalo (Hulk/Bruce Banner), Tom Hiddleston (Loki)Idris Elba (Heimdall)Sir Anthony Hopkins (Odin)Tessa Thompson (Valkyrie)Karl Urban (Skurge)Sam NeillJeff Goldblum (The Gradmaster), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Jamie Alexander (Sif) a ďalších. Snímka Thor: Ragnarok vtrhne do našich kín 2. novembra 2017 a pokiaľ sa o nej chcete dozvedieť viac, vstúpte do tohto vlákna.

PS: Jane Foster vo filme nečakajte. S Thorom sa rozišla rovnako, ako Pepper s Iron Manom, a teda offscreen.

Domov
Zdieľať
Diskusia