Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2017, 11:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Tesla predstavila nový solárny panel na strechu. Má minimalistický dizajn a diskrétnu konštrukciu

TECH ELON MUSK TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Elon Musk to so zelenou energiou myslí vážne.

Americká spoločnosť Tesla už nie je iba výrobca hi-tech elektromobilov, ale dodávateľ asi všetkého podstatného, čo v blízkej budúcnosti budeme jedného dňa považovať za úplne bežnú vec. A ako ďalší dôkaz tu máme alternatívu pre tých, ktorí nechcú mať robotu s výmenou celej strechy. Jej nový solárny panel dostal praktickú (modulárnu) konštrukciu, minimalistické vizuálne prevedenie a samotná inštalácia vraj dlho nepotrvá.

Cieľom Elona Muska a tímu inžinierov bolo, aby priniesli panel, ktorý pripevnia a uvedú do prevádzky za čo najkratší čas a pri čo najnižších nákladoch.

Tesla predstavila nový solárny panel na strechu. Má minimalistický dizajn a diskrétnu konštrukciu
Zdroj: www.tesla.com

Web Electrek tvrdí, že 325W solárne panely má na starosti japonská špička Panasonic. Ide o špeciálny, pre Teslu exkluzívne vyrábaný model, ktorý sa nebude dať zaobstarať u nikoho iného. Sériová výroba začne niekedy počas nadchádzajúceho leta, a to vo fabrike Gigafactory 2 stojacej v americkom Buffale

Príchod vlastných solárnych panelov sa dal, samozrejme, očakávať, keďže Tesla uskutočnila akvizíciu spoločnosti SolarCity a nedávno predstavila takzvané solárne strechy. V kombinácii s ďalším produktom, domácou batériou, si tak vieme v domácnosti vytvoriť zelený energetický systém, ktorý vie poslúžiť ako na nabíjanie elektromobilu, tak aj na napájanie bežných domácich spotrebičov či na zabezpečenie svetla.

Domov
Zdieľať
Diskusia