Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2017, 9:44
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Futuristickejší interiér škodovky ste ešte nevideli. Jej prvý elektromobil príde už o niekoľko dní

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Česká automobilka ukazuje najnovšiu štúdiu Vision E už aj zvnútra.

Škoda v duchu svojich tradícii postupne predstavuje svoju ďalšiu novinku, no a vy už i vďaka nám viete, že ide o model, ktorý bude pre českú automobilku naozaj prelomový. Čoraz častejšie približovaný koncept predstavuje vôbec prvý elektromobil značky a zároveň ide o vozidlo, ktoré má byť schopné vo svojej podobe absolvovať autonómnu jazdu. Vision E, čiže najnovšiu štúdiu poukazujúcu na budúce SUV s tvarmi v štýle kupé, spoznávame medzičasom teda už aj zvnútra. Je zrejmé, že sa pozeráme stále na koncepčnú podobu, na pomery škodovky ale na takéto futuristické krivky skutočne zvyknutí nie sme. Palubná doska s horizontálnym členením sa nesie vo veľmi minimalistickom duchu, pričom ruka v ruke so súčasnými trendmi ráta s hneď viacerými rozmernými displejmi. Pred prednou posádkou sa tak rozprestierajú obrazovky prakticky cez celú šírku palubovky, ovládanie pritom prebieha buď pomocou dotykov alebo za pomoci ovládacieho modulu, ktorým disponuje každý člen posádky.

Multimediálne prostredie interiéru sa spolieha na ďalšie menšie obrazovky a dotykové plochy nielen v stredových opierkach, ale aj na lakťových opierkach integrovaných v dverách. Vnútrajšok je mimochodom v 4-miestnom rozložení, v sériovej podobe sa však toto usporiadanie pravdepodobne neukáže, i keď pre vozidlá tohto druhu to nie je úplne nezvyčajné, skôr naopak. Luxusnejší punc interiéru následne dotvára početné ambientné podsvietenie, ktoré počíta až s desiatimi odtieňmi a umiestnením v oblastí podlahy, dverí, hlavových opierok a samotnej palubovky. Čerešničkou na torte je napokon len 2-ramenný volant zrezaný ako zdola tak aj zhora. Nuž, uvidíme, čo z týchto prvkov uvidíme aj v sérii, múdrejší možno budeme za niekoľko dní na autosalóne v Šanghaji, kde si Vision E odkrúti svoju svetovú premiéru.

Domov
Zdieľať
Diskusia