Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2017, 18:01
Čas čítania 0:00
Ján A.

Filmová adaptácia Call of Duty roztrhá fanúšikov na márne kúsky. Uvidíme vojnové konflikty z minulosti alebo zo súčasnosti?

FILMY A SERIÁLY CALL OF DUTY
Uložiť Uložené

Konečne sme sa dočkali vytúženého verdiktu ohľadom perspektívneho filmu.

V kuloároch sa už od novembra 2015 pošuškávalo o sfilmovaní úspešných vojenských hier. Konečne sme sa dočkali! Stacey Sher a Nick van Dyk, co-prezidenti spoločnosti Activision Blizzard Studios, oznámili verejnosti obzvlášť príjemné novinky týkajúce sa vytvorenia sveta s názvom Call of Duty Cinematic Universe. Už v roku 2018 by sme mali vidieť prvý film. Vôbec sa nečudujeme, že sa obrovská herná firma rozhodla kráčať v šľapajách mimoriadne úspešných a finančne výnosných projektov, ktorým základ položili práve svety Marvelu. Taktiež uvidíme nielen viacdielne ságy, ale aj zaujímavé spin-offy. Nepriamo zaznela zmienka o vojne vo Vietname. 

Samotní prezidenti konštatovali, že rozhodnutie o sformovaní všetkých myšlienok trvalo pomerne dlho. Ale konečne dali dokopy skúsený tím spisovateľov a scenáristov. Ich mená však zatiaľ neprezradili. Podľa ich slov v prvej fáze dôjde k vytvoreniu 3 filmov. Prvá novinka ponesie feeling z hry Call of Duty: Black Ops. Druhý film pripomenie divákom prvú kultovinu z modernej doby a zamerá sa na diel s názvom The Modern Warfare, kde doslova uvidíme boj o život celej našej planéty. Tretí bod v programe je mimoriadne prekvapivý. Pôjde o mix predchádzajúcich dvoch, uvidíme tajné operácie kombinované s celosvetovým obrovským súbojom viacerých frakcií. 

Filmová adaptácia Call of Duty roztrhá fanúšikov na márne kúsky. Uvidíme vojnové konflikty z minulosti alebo zo súčasnosti?
Zdroj: Activision Blizzard

Modern Warfare a Black Ops vytvárajú len dve možné predlohy k filmom, ale námet dodajú aj zvyšné herné pecky. Takže prichádza ďalšie mimoriadne prekvapenie! O pár rokov uvidíme aj adaptácie starších hier a presunieme sa na bojový front do obdobia druhej svetovej vojny. Presné názvy jednotlivých častí zatiaľ nepoznáme. Pravdepodobne ponesú názvy legendárnych hier, ale s istotou nepôjde o priamu adaptáciu presných dejových línií a príbehov. Aj tvorcovia Assassin's Creed sa rozhodli pre podobný model. 

Odporúčané
KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek KVÍZ: Dokázal by si zvládnuť gamerský kvíz bez chyby? Otestuj svoje znalosti z herných noviniek 15. decembra 2022, 14:00

Obaja zástupcovia spoločnosti sa zhodli na fakte, že bez kvalitných pracantov v zákulisí a najmä bez veľkých hereckých mien film nezíska potrebné renomé. Štúdium už má zatiaľ bezmenných scenáristov. Koho však uvidíme v hlavných úlohách? Stvárni kapitána Pricea napríklad Brad Pitt, ktorý má s podobnými rolami nemalé skúsenosti? Jeho vek je už približne zhodný s kultovou postavou. Autori by mohli vyšperkovať zoznam zúčastneného osadenstva. Aké sú vaše tipy? Všetci spoločne dúfajme, že nepôjde len veľkolepé zoskúpenie veľkých mien ako vo filme Expendables, ale že uvidíme veľmi kvalitný začiatok, ktorý nakopne celé nové univerzum poriadne vysoko. 

Domov
Zdieľať
Diskusia