Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2017, 13:16
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Elektrické Tesly sa začínajú tešiť čoraz väčšiemu počtu tuningových úprav. Aj takto môže vyzerať Model S či X

TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV) TUNING
Uložiť Uložené

Spoločnosť Unplugged Performance pretvára elektromobily najmä po dizajnovej stránke.

Elektrické automobily sa začínajú tešiť čoraz väčšej popularite, za čo do nemalej miery môže aj politická lobby. Tak či onak, za obrovským záujmom stojí predovšetkým americká automobilka Tesla (označenie Tesla Motors je už mimochodom minulosťou), ktorá vypúšťa na cesty stále čoraz väčší počet elektromobilov. Čudovať sa tomu nemôžeme, veď ide o naozaj dizajnovo pôvabné automobily (najmä na pomery elektromobilov), ktoré sa navyše pýšia veľkým dojazdom a po novom už aj úchvatnými rýchlostnými parametrami. Možno by ste to pritom nepovedali, no najmä za veľkou mlákou sa už od roku 2013 zaujíma o vylepšňovanie modelov tejto značky spoločnosť Unplugged Performance. Tá má na svojom konte už množstvo upravených exemplárov, čo je mimochodom medzi elektrickými automobilkami vskutku raritné. Na svete je totiž len minimum tuningových spoločností, ktorých portfólio zahŕňa aj úpravy elektrických vozidiel. To je na jednu stranu pochopiteľné, veď elektromobily nie sú v zásade tým typom automobilov, ktoré si kupuje človek kvôli snahe o športovanie, skôr naopak. Navyše, sám Elon Musk neraz prehlásil, že akékoľvek optické či technické aftermarketové vylepšovanie neodporúča, a i tie najväčšie tuningové firmy dávajú od Tesly ruky preč.

Odporúčané
Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu Mansory extrémnym výtvorom presviedča, že Defender nepatrí len do terénu 19. októbra 2023, 11:30

Unplugged Performance je ale dôkazom toho, že na trhu je predsa len dopyt aj po úpravách tohto druhu. Ich náplňovou je najmä vizuálne vylepšovanie vozidiel tejto automobilky. Ako však tvrdia i na svojich stránkach, ide nielen o optické korektúry, po ktorých siahá verejnosť kvôli snahe o individualizáciu, ale aj funkčne. Ich nanovo navrhnuté predné a zadné nárazníky či bočné prahy dokonca zlepšujú už i tak výbornú aerodynamiku, takže nejde zďaleka len o optický tuning. V rámci ich programu je možné siahnuť aj po novom difúzore či decentných spojleroch, zmeny ale neobchádzajú ani interiér. Ten je možné individualizovať podľa preferencií majiteľa - na výber je množstvo karbónových doplnkov a obkladov, častí z brúsenej kože, v ponuke ale nájdeme aj športové sedadlá. Unplugged Performance upriamuje následne pozornosť aj na svoje vlastné dizajny diskov, na prianie je ale možné zvoliť aj úpravu podvozka, čím úpravca garantuje hlavne lepšie jazdné vlastnosti a stabilitu na ceste. Vo výsledku tak Model S či Model X môže nielenže inak vyzerať ale príslušné úpravy vedia zlepšiť aj ovládateľnosť či samotný dojazd. Po stránke úpravy pohonného ústrojenstva sú zatiaľ úpravcovia opatrní, nechajme sa ale prekvapiť, čo prinesú nasledujúce mesiace a roky.

Domov
Zdieľať
Diskusia