Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2017 o 21:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovensko môže ísť Škótsku príkladom. Obrovský americký denník nás v niektorých oblastiach považuje za fantastický štát

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podľa Washington Post predbiehame v niečom ostatné krajiny na plnej čiare.

Slovensko je v niektorých oblastiach doslova príkladnou krajinou, tvrdí významný a renomovaný americký denník The Washington Post. V článku o problematike odchodu Škótska z Veľkej Británie naráža novinár Ilya Somin na problémy, s ktorými sa môžu obe krajiny stretnúť. A akokoľvek to je nečakané, Slovensko s Českom sú podľa denníka perfektným príkladom skvele vydareného rozdelenia. Rozišli sme sa vraj v mieri, do medzinárodného trhu sme sa zapojili bez väčších problémov a so svojimi českými bratmi vychádzame bezproblémovo. Medzi Škótmi a Britmi to však na pôde oboch krajín poriadne vrie.

Slovensko môže ísť Škótsku príkladom. Obrovský americký denník nás v niektorých oblastiach považuje za fantastický štát
Zdroj: pixabay.com

Okrem katastrofálnych vzťahov však novinár Ilya Somin varuje aj pred menšími politickými konfliktami v oboch krajinách. Ako aj samotný Smoin spomína, v Česku i Slovensku je ich viac než dosť, navzájom však naši policiti vychádzajú veľmi dobre a priateľsky. The Washington post tvrdí, že Slovensko sa oddelilo od Českej republiky kvôli veľmi malému intervencionizmu. Jednoducho sa nám nedostávalo toľko pozornosti, ako by sme si želali. Chváli naše prijatie medzinárodného trhu a následný vzostup Českej republiky i Slovenska po rozdelení konštatoval spojením "vskutku pôsobivý ekonomický rast". Na záver je dodané, že rozdelenie a následné pokračovanie po stopách Slovenska je to najlepšie, čo sa môže Škótsku stať.

Domov
Zdieľať
Diskusia