Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2017, 15:17
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave vyrastie verejný park s plážou i moderným prístavom. Nové Lido prekope pobrežie Dunaja od základov

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Pláž a verejný park majú prepojiť rekreáciu s bežným dňom.

Nové Lido na petržalskej strane Dunaja v okolí Starého mostu a Apolla bolo pre Bratislavčanov len nekonečným mýtom. Pred pár rokmi sa však spojili štúdiá architektov Compass, Jakub Cigler Architekti a Marko & Placemakers, aby navrhli spôsob, čo spraviť s nevyužívaným nábrežím Dunaja. Staré komunistické lido si snáď pamätá každý starší človek z Bratislavy, tentokrát sa však otvoria dvere rafinovanej moderne. Na Novom Lide bude rozľahlá štrková pláž a dokonca aj prístav s vlastným zálivom.

V Bratislave vyrastie verejný park s plážou i moderným prístavom. Nové Lido prekope pobrežie Dunaja od základov
Zdroj: Nové Lido

Nie je to však len o rekreačnom komplexe, v záujme developerov je vytvoriť novú štvrť aj s kanceláriami či mnohými námestiami. Do Nového Lida by mala zachádzať aj nedávno oznámená elektrická dráha, ktorá má potenciál ho spájať s autobusovou stanicou a v pláne je aj električkové napojenie na už existujúcu dráhu na Starom moste. Realizácia však ešte nie je istá, nič totiž nie je zapracované do územného plánu a chýba aj drvivá väčšina povolení. Developeri navrhujú Nové Lido financovať z vlastných zdrojov, dotácii a príspevkov či grantov. Netradičný projekt chce Petržalku priblížiť centru mesta opäť o niečo viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia