Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. marca 2017, 13:18
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Ďalší film zo série The Girl with the Dragon Tattoo našiel režiséra a dostal dátum premiéry. Vráti sa aj Rooney Mara s Danielom Craigom?

FILMY A SERIÁLY THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO
Uložiť Uložené

Sony definitívne potvrdzuje príchod nového filmu, ktorý bude vychádzať zo slávnej knižnej série s názvom Millennium.

Snímka The Girl with the Dragon Tattoo z roku 2011, o ktorú sa postaral slávny David Fincher, si rozhodne neviedla zle. Sprostredkovala kvalitný divácky zážitok a zároveň sa jej podarilo nezostať v tieni svojho švédskeho predchodcu s Noomi Rapace v hlavnej úlohe. Žiaľ, tržby z celosvetových kín sa dokázali vyšplhať iba kúsok nad hranicu 230 miliónov dolárov, čo malo za následok, že plány Sony pre ďalšie časti remakovanej série zapadli prachom. A to na poriadne dlhú dobu. Koncom minulého roka však vyšlo najavo, že štúdio ešte nehádže flintu do žita a seriózne uvažuje o oživení značky. Nuž, aj keď je v týchto chvíľach príchod nového filmu definitívne potvrdený, detaily o ňom vás možno viac sklamú než potešia. To už ale záleží od toho, či sa vám hlavné postavy vo Fincherovom filme páčili.

Pôjde totiž o akýsi polovičný reboot a bude sa preobsadzovať. Môžeme sa teda rozlúčiť s Rooney Marou, Danielom Craigom a rovnako aj so všetkými hercami z pôvodnej zostavy. Navyše, príbeh nadchádzajúcej snímky nebude adaptovať druhú knihu z fenomenálnej trilógie od Stiega Larssona, ale dodatočné pokračovanie The Girl in the Spider's Web z pera Davida Lagercrantza, ktoré vzniklo po smrti Larssona a považuje sa za štvrtý diel v sérii. Réžiu dostal na starosť uruguajský režisér Fede Alvarez (Don't Breathe, Evil Dead) a za scenárom stojí talentovaný Steven Knight (Eastern Promises, seriály Taboo a Peaky Blinders) spoločne s menej známym Jayom Basuom (Metal Gear Solid). Štart natáčania je naplánovaný na september 2017 a samotnej premiéry by sme sa mali dočkať 5. októbra 2018. Prvé informácie dokonca uvádzajú, že do úlohy Lisbeth sú momentálne zvažované Scarlett Johansson a Natalie Portman. Napadá vám prípadne nejaká iná herečka? A komu by ste prisúdili postavu Mikaela? Pokojne sa s nami podeľte o váš názor v komentároch.

Rooney Mara a Daniel Craig vo filme The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

Ďalší film zo série The Girl with the Dragon Tattoo našiel režiséra a dostal dátum premiéry. Vráti sa aj Rooney Mara s Danielom Craigom?
Zdroj: Sony Pictures

Na záver pridávame ešte synopsu spomínanej knihy The Girl in the Spider's Web. V nej má časopis Millennium nových vlastníkov a zlé jazyky tvrdia, že éra Mikaela Blomkvista už skončila, pričom aj on sám zvažuje zmenu zamestnania. Lisbeth Salander sa zdanlivo bezdôvodne zapojí do hackerského útoku a berie na seba riziká, ktorým sa doteraz vyhýbala, čo sa ňu vôbec nepodobá. Špičkový odborník na výskum umelej inteligencie profesor Frans Balder zavolá uprostred noci Blomkvistovi, aby ho informoval, že disponuje šokujúcimi informáciami o amerických tajných službách. Prezradí mu, že bol v kontakte s mladou geniálnou hackerkou. Blomkvist tuší, o koho ide a skrsne v ňom nádej na senzačné odhalenie, ktoré on aj časopis Millennium tak zúfalo potrebujú. Lisbeth síce sleduje svoje vlastné ciele, nadišiel však čas, aby sa ich cesty opäť raz pretli.

Domov
Zdieľať
Diskusia