Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2017, 9:43
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nové rendery ponúkajú pohľad na možnú podobu iPhonu 8. Zaoblený displej dopĺňa aj absencia home tlačidla

TECH APPLE DIZAJN
Uložiť Uložené

Takto nejak by osmička mohla vyzerať.

Hoci do predstavenia zostáva ešte stále pomerne veľa času, o nástupcovi iPhonu 7 vieme asi všetko podstatné. Novinka prinesie po troch vizuálne takmer rovnakých generáciách prelomový dizajn a konštrukčné prevedenie sa bude vymykať známemu štýlu kalifornského giganta. Displej od Samsungu ponúkne AMOLED technológiu a jeho bočné strany budú mierne zaoblené. Keď si to niekto nevie predstaviť, stačí jeden pohľad na konkurenčný Galaxy S7 edge, kde na bokoch smartfónu vynikajú extrémne tenučké rámiky. iPhone 8 by ich ale mal mať tenké aj hore či dole, kde zase zmizne ikonické domovské tlačidlo. Presnejšie povedané, zmení svoju podobu na digitálnu alternatívu. A v takom prípade bude biometrický snímač na odtlačky integrovaný priamo do zobrazovacieho panelu. Akoby to ale celé vyzeralo po vizuálnej stránke?

Najčerstvejší pohľad na možné prevedenie netrpezlivo očakávanej osmičky nám poskytuje niekoľko dobre vyzerajúcich renderov, ktoré vznikli na základe dostupných informácií z technologických kuloárov. O iPhone 8 sa už toho napísalo celkom dosť, za čo môže predĺženie inovačného cyklu z dvoch na tri roky, kvôli čomu sú teraz všetci nedočkaví. Či bude trvalé, zatiaľ nevieme, no môže to súvisieť aj s nadchádzajúcou oslavou významného výročia iOS smartfónu, kedy nám zrejme ukážu konečne niečo naozaj prelomové. Mnohí navyše dúfajú, že Apple opäť prejde na overenú kombináciu hliníkového rámika a dvoch kusov odolných skiel, respektíve zostane iba pri skle alebo tvrdšej keramike. Oficiálne predstavenie by mohlo prebehnúť trošku skôr, zrejme niekedy začiatkom leta.

Celú galériu nájdeš na webe idropnews.com

Nové rendery ponúkajú pohľad na možnú podobu iPhonu 8. Zaoblený displej dopĺňa aj absencia home tlačidla
Zdroj: Benjamin Geskin / iDropNews
Nové rendery ponúkajú pohľad na možnú podobu iPhonu 8. Zaoblený displej dopĺňa aj absencia home tlačidla
Zdroj: Benjamin Geskin / iDropNews
Späť
Zdieľať
Diskusia