Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2016, 14:55
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Máš rád moderné technológie? Unikátny smartfón Lenovo Phab 2 Pro s rozšírenou realitou si zamiluješ

TECH LENOVO
Uložiť Uložené

Ďalší futuristický kúsok od Lenova.

Čínsky gigant ešte začiatkom júna celému svetu predstavil prvý Android smartfón s technológiou Tango od spoločnosti Google, ktorá jeho používateľom poskytne kapacity na rozšírenie reality okolo nich. Aby niečo také bolo možné, výrobca ho musel vybaviť potrebným hardvérom, čo v prípade modelu Phab 2 Pro predstavujú špeciálne senzory na snímanie hĺbky či pohybu vrátane 16 megapixelového fotoaparátu so širokouhlým záberom. Smartfón vďaka tomu vie mapovať trojrozmerný priestor aj prítomné objekty a nadobudnuté informácie potom poskytne kompatibilným aplikáciam, ktoré ich využijú na správne zobrazenie virtuálny objektov. Princíp unikátnej funkcionality Google Tango je teda jednoduchý - zabávať alebo vzdelávať prostredníctvom rozšírenej reality.

Máš rád moderné technológie? Unikátny smartfón Lenovo Phab 2 Pro s rozšírenou realitou si zamiluješ
Zdroj: www.gsmarena.com

V praxi sa technológia Tango dá využiť ako pri pohlcujúcom hraní hier, tak aj ako nástroj na pútavé nadobúdanie nových informácií, čiže inými slovami učenie. Všetko záleží už iba od potrieb používateľa. Počas predstavenia Lenovo Phab 2 Pro demonštrovali hneď viacero rôznych aplikácií. V jednej hrali virtuálne domino, v druhej zase virtuálne zariadili interiér nového domu, takže ešte pred samotnou kúpou nábytku vedeli, čo sa im v ňom hodí a čo nie. Využití je však oveľa viac.

Technické špecifikácie Phab 2 Pro pozostávajú z high-end, ale aj z mid-range hardvéru. Najlepšie to vidieť na Quad HD displeji (IPS LCD) a čipsete Snapdragon 652. Čo sa týka uhlopriečky, tak je k dispozícii až 6,4-palcová veľkosť. A preto sa v útrobách nachádza obrovská 4 050 mAh batéria. Smartfón má ale tiež 4 GB RAMku, audio technológiu Dolby Atmos, rýchle nabíjanie a na ukladanie dát slúži 64 GB interné úložisko alebo vložená microSD karta. Predný fotoaparát ponúka 8 megapixelov, veľké pixely pre viac svetla v zlých svetelných podmienkach a clonu f/2.2. Softvérovú oblasť reprezentuje Android 6.0 Marshmallow, ktorý Lenovo rozšírilo o svoju grafickú nadstavbu. 

Lenovo Phab 2 Pro nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk

Máš rád moderné technológie? Unikátny smartfón Lenovo Phab 2 Pro s rozšírenou realitou si zamiluješ
Domov
Zdieľať
Diskusia