Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2016, 0:01
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Apple dokončuje práce na ich monštruóznom Campuse 2 za 5 miliárd dolárov

KULTÚRA APPLE
Uložiť Uložené

Stane sa najkrajším sídlom spoločnosti na svete?

Málokedy sú naše články rozoberajúce technologického giganta Apple zaradené do kategórie architektúra, tentokrát však musíme urobiť výnimku, keďže ide o snáď najzaujímavejší, zatiaľ nedostavaný kampus vôbec. Nejedna spoločnosť sa môže pýšiť krásou svojej centrálnej budovy, avšak komplex pomenovaný Campus 2 bez väčších problémov poráža jeden architektonický skvost za druhým. Hoci sa zamestnanci ešte stále zdržiavajú v pôvodnom sídle, práce sa pomaly, ale isto schyľujú ku koncu a už čoskoro sa bude konať slávnostné prestrihnutie pásky.

Kolaudačná akcia je naplánovaná na prvý kalendárny kvartál roku 2017, pričom práce na stavbe prebiehajú už od novembra 2013. Mnohí pochybovali, že render, ktorý sa pred 4 rokmi objavil na internete, by sa niekedy mohol stať skutočnosťou. Fakt je však ten, že Campus 2 už teraz vyzerá viac než zaujímavo, o čom svedčí aj niekoľkominútový záznam drona počas jeho preletu nad Cupertinom. Pozemok s rozlohou 260 000 metrov štvorcových síce ešte stále pripomína stavenisko masívnych rozmerov, tá najhlavnejšia ikona je však už takmer dokončená a my sa tak môžeme pozrieť na reálnu podobu projektu za neuveriteľných 4,7 miliardy eur. 

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Z videa a vyjadrení Jonathana Ive-a, hlavného dizajnéra Applu, sa dozvedáme, že na osadenie vesmírnej lode, ktorú má nevyplnený kruh pripomínať, boli použité najväčšie zakrivené sklenené panely na svete vyrobené nemeckou firmou Sedak. Týchto 3000 panelov nájdeme po obvode celej lode, pričom vstup do kampusovej reštaurácie bude tvorený dvoma obrími, už rovnými panelmi s rozmermi 28 x 15,8 metra. Aby sme však nezabudli na šetrnosť k prírode, napriek tomu, že bol rozrytý obrovský kus krajiny, po dokončení výstavby bude 80% pozemku tvoriť zeleň, ovocné stromy a parky s fontánami. Veľká škoda, že sa Steve nedožije svojej vysnenej stavby. 

Apple dokončuje práce na ich monštruóznom Campuse 2 za 5 miliárd dolárov
Zdroj: mashable.com
Apple dokončuje práce na ich monštruóznom Campuse 2 za 5 miliárd dolárov
Zdroj: mashable.com
Späť
Zdieľať
Diskusia