Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2016, 15:07
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Austrálčan s vtipným komentárom čistí svoju záhradu od smrteľných pavúkov. Ich vyhubovanie ti možno prinesie aj mentálne uspokojenie

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA YOUTUBE
Uložiť Uložené

Na záhradu plnú smrteľných pavúkov sa dá pozrieť aj s humorom.

Život v Austrálii s arachnofóbiou musí vyzerať ako najhoršia nočná mora. Nepretržite sa na internete objavujú nové a nové správy a príbehy o tom, aký hrozivý živočích sa tam objavil tentoraz, ale keby si chcel v pohodlí vlastnej izby zažiť každodenné problémy Austrálčanov, máme pre teba riešenie. Austrálčan Leo Kim má fungujúcu rodinu aj s deťmi a dostatočne veľkú záhradu na to, aby sa tam mohli vyblázniť, lenže pravidelne ho trápia pavúky. A to nielen obyčajné pavúky. Leo sa každý týždeň niekoľkokrát vydáva do záhrady so svojimi špeciálnymi nástrojmi, aby bojoval proti zamoreniu pavúkmi s názvom redback. Ich latinský názov znie Latrodectus hasseltii, a odporný je nielen pohľad na ne, ale aj dôsledky ich uhryznutia. Pred zopár desiatkami rokov sa pravidelne objavovali prípady toho, keď ľudia na následky uhryznutia redback pavúkmi zomierali, avšak odvtedy sa už lekárom našťastie podarilo vyvinúť protilátky, ktoré vedia účinky uhryznutia zminimalizovať. Ak však protilátka nie je podaná dostatočne rýchlo, pavúk s charakteristickým červeným pásikom dokáže človeka zabiť aj dnes.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Leo sa teda po pár pokusoch zbaviť sa zamorenia týmito pavúkmi rozhodol zobrať do ruky kameru a celé svoje trápenia nahrávať aj s podareným komentárom. Možno by si čakal, že sa mu v celej záhrade bude ukrývať len zopár pavučín a pár pavúkov, ale skutočnosť vyzerala úplne inak. Medzi hračkami či kvetináčmi nachádzal celé pavúčie rodiny a okrem dospelých jedincov aj hromadu vajíčok. Nejdeme ti tu teraz opisovať, čo všetko sa v jeho videách deje, ale ak sa pavúkov skutočne bojíš, radšej ho ani nezačni pozerať, pretože hnusný pocit, že po tebe niečo lezie len tak ľahko nezmizne.  

Domov
Zdieľať
Diskusia