Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2016 o 10:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Internet pobavil pomaľovaný komunistický symbol v Rusku. Červená hviezda na streche bola zmenená na Patricka zo Spongeboba

ZAUJÍMAVOSTI KOMUNIZMUS RUSKO
Uložiť Uložené

Páchateľovi hrozí 15 dní v zadržaní.

Aj keď je množstvo Rusov hrdých na svoj politický režim a minulosť svojej krajiny, v celom štáte vládne trend pomaly sa zbavovať znakov a monumentov, ktoré pripomínajú to najhoršie z doteraz zažitej komunistickej éry. Niekto však našiel výrazne lepší, efektívnejší a hlavne zábavnejší spôsob, ako sa so stelesnenými spomienkami vyrovnať. Svoj postup aplikoval v meste Voronež, kde premenil komunistickú červenú hviezdu na úsmevnú postavičku hviezdice Patricka zo Spongeboba.

 

A photo posted by Julia Shumskih (@chertovajulia_) on


Menej zábavné to však prišlo polícii, ktorá okamžite začala pátranie a páchateľovi aktuálne hrozí 15 dní zadržania. Išlo totiž o zosmiešnenie štátneho symbolu, a ten je navyše na verejnom a rušnom mieste. Množstvo ľudí na internete vyjadrilo zhnusenie k takémuto trestu a uspokojilo by sa s menšou pokutou, veď koniec-koncov, išlo iba o vtip. Navyše, ako už bolo spomenuté, množstvo takýchto predmetov sa postupne odstraňuje, čo páchateľovi len pridáva na obhajobe. Vrátenie hviezdy do pôvodného stavu však môže stáť až stotisíc rubľov, čiže do 1400 €, vandal to tak zrejme trošku prehnal. Mimochodom, na zmytie Patrickových plaviek z červenej hviezdy sa už ponúkli dobrovoľníci, celý príbeh by sa tak mohol skončiť pokojne.

 

A photo posted by @raccoonjake on

Domov
Zdieľať
Diskusia