Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2016, 10:10
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Na sibírskej pláži sa objavili obrovské snehové gule. Spôsobil ich vzácny prírodný fenomén

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vianoce na Sibíri prišli predčasne.

Vzácny prírodný fenomén premenil pláž v sibírskom meste Nyda na pôsobivé miesto plné obrovských snehových gúľ. Gule, ktorým by sa najviac potešili deti, sa objavili pred viac ako týždňom a miestni obyvatelia spočiatku nechápali, čo sa to na ich pláži udialo. Pár desiatok centimetrov široké gule sa v tejto oblasti ešte nikdy predtým neobjavili a najlepšie na nich je to, že ich počet by sa dal odhadnúť na tisícky a tisícky.

Odborníci výskyt snehových gúľ vysvetľujú tak, že voda prichádzajúca na pláž s prílivom sa dostala do kontaktu s mrázom a keď príliv ustal, voda sa odplavila, avšak ľad zostal na svojom mieste. Keď sa potom kúsky ľaduje presúvali cez hromady piesku, postupne sa z nich stali veľké snehové gule, ktoré by sme však na nikoho hádzať neodporúčali. Nielenže je ich hmotnosť príliš vysoká, ale sú také tvrdé, že by si pravdepodobne druhému človeku vážne ublížil. Na pohľad je to aj tak veľmi fascinujúci prírodný fenomén a keby si sa chcel dostať do tej správnej vianočnej nálady, tvoja cesta by mala smerovať na Sibír.




Domov
Zdieľať
Diskusia