Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2016, 13:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi vybavilo lacný Redmi Note 4 až 10-jadrovým procesorom, veľkou batériou a krásnym telom z hliníku

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Nasledovník obľúbeného modelu z dielne čínskeho jabĺčka.

To, že Xiaomi chystá svetu ukázať ďalšiu generáciu predávaného Android smartfónu s obrovskou uhlopriečkou sme vedeli, lepšie povedané tušili niekoľko týždňov dopredu. Internetom kolovali predpokladané technické špecifikácie (väčšina z nich je potvrdená), uniknuté fotografie a blížiace predstavenie neskôr avizoval aj sám výrobca. Dnes je Redmi Note 4 konečne oficiálne známy a na základe dostupných informácií sa dá relatívne jednoducho povedať, že tak výhodný pomer medzi cenou a výbavou tu nebol už celkom dlho. Čo teda všetko táto elegantná novinka prináša a ponúka?

Po dizajnovej stránke vychádza z predchodcu Xiaomi Redmi Note 3, avšak s tým rozdielom, že boky smartfónu lemujú hranatejšie rámiky, ktoré by mali mať po novom o niečo lepšiu ergonómiu. Niekomu môže preto pripomínať starší Mi Note. Konštrukcia je vyrobená z jedného kusu hliníku a má na dotyk príjemný matný povrch. Zákazníci si budú môcť vyberať z troch farebných variácií - striebornej, zlatej a sivej. Rovnako bude na výber z dvoch hardvérových variácií. Jedna ponúkne 2 GB RAM a 16 GB interné úložisko, druhá zase 3 GB RAM a 64 GB úložisko.

Xiaomi vybavilo lacný Redmi Note 4 až 10-jadrovým procesorom, veľkou batériou a krásnym telom z hliníku

Hardvérovú výbavu ďalej tvorí výkonný a energeticky efektívny čipset Helio X20 s 10-jadrovým procesorom s taktom 2.1 GHz, až 5.5-palcový IPS LCD displej vo Full HD rozlíšení, veľká 4 100 mAh batéria či 13 MPx hlavný fotoaparát, pod ktorým nájdeme pohotový biometrický snímač na odtlačky prstov. Predný selfie foťák disponuje rozlíšením 5 MPx a po softvérovej stránke ho poháňa Android 6.0 Marshmallow obohatený vyladenou grafickou nadstavbou MIUI 8.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

Novinka Redmi Note 4 dorazí na pulty čínskych obchodov už zajtra. Za najdostupnejšiu verziu zaplatíme niečo cez 110 euro a za tú lepšie vybavenú o 50 viac.

Technické špecifikácie Xiaomi Redmi Note 4:

  • 5.5-palcový IPS LCD displej vo Full HD
  • čipset MediaTek Helio X20 (10-jadrový CPU s taktom 2.1 GHz, grafika Mali-T880 MP4)
  • 2 alebo 3 GB operačná pamäť RAM
  • 16 alebo 64 GB interné úložisko, slot pre microSD kartu
  • 13 MPx hlavný fotoaparát
  • 5 MPx selfie fotoaparát
  • 4 100 mAh
  • biometrický snímač na odtlačky
  • dual SIM funkcionalita
  • Android 6.0 Marshmallow, MIUI 8
Xiaomi vybavilo lacný Redmi Note 4 až 10-jadrovým procesorom, veľkou batériou a krásnym telom z hliníku
Domov
Zdieľať
Diskusia