Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2016, 21:06
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Vylomili dvere na zadržiavacej cele, aby zachránili život strážnikovi s infarktom. Väzni porušili pravidlá, ale urobili správnu vec

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Riskovali obrovské problémy, ale pri záchrane života neváhali ani sekundu.

V jednom z texaských okresných súdov sa pred pár dňami odohrala situácia ako z akčného filmu. Vo vnútri súdu sa v zadržiavacej cele nachádzalo osem väzňov čakajúcich na svoje rozsudky. Sedeli za zamknutými dverami a dával na nich pozor jeden strážnik, ktorý však znenazdajky dostal infarkt a zosunul sa zo svojej stoličky na zem. Väzni si okamžite mužov pohyb všimli a začali kričať na pomoc, ale nikto neprichádzal, tak sa rozhodli vylomiť dvere a ísť mužovi pomôcť aj napriek tomu, že išlo o mimoriadne nebezpečný manéver. Strážnik mal pri sebe kľúče aj zbraň, a tak si nič netušiaci kolegovia mohli myslieť, že ho väzni odzbrojili a začala sa rukojemnícka situácia. Keď potom ako reakcia na búchanie a kričanie pribehla do miestnosti pomoc, našli strážnika na zemi a o pár sekúnd už prišlo na rad oživovanie, použitie defibrilátora a záchrana života. Väzni teda porušili pravidlá, ale zachránili pri tom život strážnika, za čo im bude navždy vďačný.   

Domov
Zdieľať
Diskusia