Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2016, 17:18
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na Marse sa objavila morzeovka, mimozemšťania však za tým nie sú

ZAUJÍMAVOSTI VESMÍR
Uložiť Uložené

Zaujímavý úkaz na Marse mätie vedcov v NASA.

Výskumníci z NASA objavili niečo poriadne neobyčajné. Po mnohých menej významných objavoch prišli na rad zaujímavé tvary na Marse, pripomínajú totiž kód zašifrovaný v morzeovke. Výskyt je zaujímavejší aj o fakt, že znepokojujúce symboly sa nachádzajú takmer presne na južnom póle červenej planéty, a tak ich možno skoro dokonale pozorovať.

Na Marse sa objavila morzeovka, mimozemšťania však za tým nie sú
Zdroj: NASA

Po hlbšom preskúmaní bolo jasné, že ide o dvojsmerným vetrom naviate duny, kedže všetky čiarky, a dokonca aj mierne pretiahnuté bodky, smerujú rovnakým smerom. Podobný úkaz sa však na pozemských púštiach nevyskytuje, navyše pri póloch dosahujú pohyby vzduchu nulové hodnoty. Toho sa chytajú aj geofyzici, ktorí argumentujú nepravdepodobným podzemným pohybom.

Nech už je teda dôvod zaujímavého javu akýkoľvek, vyzerá to tak, že v najbližšom okolí mimozemšťanov stále stretnúť nemôžeme, obavy teda môžeš pokojne hodiť za hlavu.

Domov
Zdieľať
Diskusia