Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2016, 15:18
Čas čítania 0:00
Miroslav K.

7. séria Game of Thrones dorazí o pár mesiacov neskôr, čaká sa totiž na zimu

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Nielen že bude kratšia, dokonca dorazí najneskôr spomedzi všetkých sérií.

Tak nejako sme sa už pomal stihli zmieriť s tým, že do konca seriálu Game of Thrones z produkcie HBO nám zostávajú dve skrátené série (13 častí, čosi sme si o tomto skracovaní povedali tu). Predýchali sme to aj preto, lebo stále veríme, že epos o Westerose vyvrcholí celovečerným filmom. Po fantastických dvoch finálových epizódach šiestej série sme čakaním celí bez seba, no isto sme postrehli jednu veľmi dôležitú vec, a tou je, že zima definitívne dorazila. Isto si viete predstaviť, čo to znamená. Celú Západozem čoskoro pokryje vrstva snehu, čo znamená, že tvorcovia potrebujú nakrúcať omnoho viac scén so snehom v chladnejších častiach krajín. Kde sneh ale nie je a nikdy nebude, musia doviezť umelý, prípadne ho dorobiť digitálne. To nielen že zhltne veľkú časť rozpočtu pre celú sériu (už asi viete, prečo sú zvyšné série kratšie), ale poriadne potrápi aj tvorcov počítačových efektov. Všetko to ale znamená aj niečo, čo fanúšika seriálu raní najviac.

7. séria Game of Thrones dorazí o pár mesiacov neskôr, čaká sa totiž na zimu
Zdroj: i.imgur.com

Premiéra sa bude posúvať a dokonca ani showrunneri Dan Weiss a David Benioff momentálne nevedia povedať, v ktorý mesiac by sme sa jej mohli dočkať: „Nie, ešte stále nevieme presný dátum. Začali sme o niečo neskôr, pretože, ako ste mohli počuť vo finále, zima je tu. To znamená, že slnečné počasie už vôbec neslúži našim účelom, práve naopak. Takže sme sa snažili všetko tlačiť podľa plánu tak, aby sme mali pochmúrne a šedé počasie aj v tých slnečnejších miestach, na ktorých budeme nakrúcať.“ Už šiesta séria (mimochodom, pokiaľ ste nečítali našu recenziu, hor sa na ňu na tomto odkaze) začala pomerne neskoro (24. apríla), no pri predstave, že budeme musieť čakať najskôr do mája, zmizne úsmev z tváre asi každému. Ešte totiž zalovíme v pamäti na dátum premiéry tretej série, ktorá prišla na obrazovky už na začiatku marca! Je však možné, že si počkáme až do konca leta, neskôr už snáď nie.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023, 14:30

Nevieme teda, aká veľká časť krajiny bude pokrytá snehom, no z tohto vyhlásenia môžeme usúdiť, že poriadne veľká. Možno sa ľadová pokrývka stihne dostať aj do kráľovského mesta, kto vie. Ako už isto viete, osadenstvo celého seriálu spolu s producentami bude na Comic-Cone v San Diegu, tak dúfajme, že nám prezradia aj nejaké pozitívne informácie. Určite by sme nepohrdli oficiálnym oznámením niektorého z prequelových príbehov či samostatného seriálu pre hviezdu poslednej série, Lyannu Mormont (srandujeme). My dúfame, že zima bude priať väčšiemu priestoru bielych chodcov na plátne, a to nie len tak bezdôvodne. Dúfame, že ste už od nás zachytili, že Nočným kráľom čoby ich vodcom je Slovák Vlado „Furďo“ Furík. Pokiaľ vás náhodou táto informácia minula, prečítajte si tento článok, kde sa dozviete všetko podstatné. Ako vnímate fakt, že premiéra seriálu sa presúva minimálne na máj, nedajbože na júl? Myslíte si, že sa predsa len dočkáme na záver finále na striebornom plátne v kinách?

7. séria Game of Thrones dorazí o pár mesiacov neskôr, čaká sa totiž na zimu
Zdroj: www.fanpop.com

Domov
Zdieľať
Diskusia