Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2016, 13:52
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Remake Siedmich statočných s Chrisom Prattom a Denzelom Washingtonom odhaľuje westernovú akciu v úžasnom prvom traileri

FILMY A SERIÁLY SEDEM STATOČNÝCH
Uložiť Uložené

Antoine Fuqua nás všetkých prekvapil. V takýto skvelý trailer na očakávaný remake sme veru neverili.

Len včera dorazili prvé obrázky z očakávaného remaku The Magnificent Seven, alebo Sedem statočných, ak chcete, a už dnes tu máme aj prvý, prekvapivo skvelý trailer. Samotná snímka Johna Sturgesa je považovaná za americkú westernovú klasiku a prvé správy o jej remakovaní  (sama je remakom Kurosawových Siedmich samurajov) priniesli vlnu nevôle. Všetci vieme, ako to s remakami chodí, k tomu všetkému sa o snímku malo postarať Sony, a to v posledných rokoch tápe. Obavy ale vystriedala zvedavosť. K projektu bol čoby režisér povolaný autor Training Day, Southpaw či Equalizeru, Antoine Fuqua, pre ktorého tak pôjde už o tretiu spoluprácu s obľúbeným Denzelom Washingtonom. Zatiaľ čo dej bude približne rovnaký, mená postáv sa zmenili, o tom ale trochu nižšie. 

Remake americkej verzie teda dorazí po 56 rokoch, a to od Sony v spolupráci s MGM. Každý zdatný filmový fanúšik by mal vidieť aspoň Sturgesov počin, no ak nie, vedzte, že dej hovorí o 7 statočných pištoľníkoch. Tí sa rozhodli za nie príliš veľkú sumu ubrániť dedinu od nájazdov banditov. Tých bude vo Fuquovom filme naozaj požehnane a budú mať k dispozícii slušnú palebnú silu. Úžasný trailer plný skvelých akčných momentov, lákavých dialógov, obľúbených hercov a money shotov nastolil atmosféru a tón novej westernovky. Z prvého teaser traileru máme pocit, že to nebude až také vážne, ako pred 56 rokmi. Mali by sme sa dočkať odľahčeného príbehu a hlavne vtipnejších dialógov a viac user friendly postáv. To ale vôbec nevadí. Mňa osobne prvé zábery nadchli a ako veľmi som sa toho bál, tak veľmi sa teraz teším. Určite budeme svedkami akčnejšieho prístupu. Pevne veríme, že sa Fuquovi podarí natočiť kvalitnú westernovku. Nakoniec, v 21. storočí začína chytať tento žáner ďalší dych, čo nás v redakcii len teší. 

Bohatého záporáka Bartholomewa Bogue-a, ktorý tyranizuje mestečko Rose Creek, si zahrá Peter Sarsgaard (Bavme sa o sexe, Sirota). Okrem hlavnej sedmičky a záporáka sa predstavia aj Haley Bennett, Matt Bomer, Billy Slaughter či Vinnie Jones. Sedem statočných - Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Farraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) a Red Harvest (Martin Sensmeier). Scenár napísal Nic Pizzolatto (scenárista seriálu True Detective) a Richard Wenk (Equalizer). Premiéra je naplánovaná na 23. september 2016. Ako na vás zapôsobil prvý trailer? Pôjdete do kina? Minimálne úžasné herecké obsadenstvo naláka mnoho filmových fanúšikov, aj keby nešlo o nesmrteľný hit. Je možné, že nakoniec tento odvážny krok od Sony nedopadne vôbec zle. 

Remake Siedmich statočných s Chrisom Prattom a Denzelom Washingtonom odhaľuje westernovú akciu v úžasnom prvom traileri
Zdroj: Sony

Za týmto filmom sa však skrýva oveľa viac, než sa na prvý pohľad zdá. Smutný, no skutočný príbeh, ktorý nám bol odhalený len teraz. Iste všetci viete, že James Horner, oscarový skladateľ a autor soundtrackov k Titanicu, Avataru či Aliens zomrel pri havárii svojho jednomiestneho lietadla na severe Santa Barbary ešte v lete minulého roka. Bol to práve Horner, ktorý ukecal Antoina Fuquu k natočeniu tejto westernovky. Predtým, než sa Fuqua dostal do Hornerovho domu, sťažoval sa na mnoho vecí. Nemali peniaze a ani hercov na to remakovať taký film. Až Horner ho presvedčil o tom, že ide o jedinečnú šancu v jeho živote. Bolo mu jedno, koľko peňazí dostane za soundtrack k remaku. Túžil to urobiť a cítil, že Fuqua je ten správny človek na to, aby priviedol príbeh Siedmich statočných späť k životu. James však tragicky zahynul ešte predtým, než mohol nahrať hudbu, na ktorú sa tak veľmi tešil. Prišlo však prekvapenie. Ešte pred smrťou totiž napísal celý soundtrack, ktorý tak orchester mohol nahrať. Ide o jeho pomsrtný darček Fuquovi.

Remake Siedmich statočných s Chrisom Prattom a Denzelom Washingtonom odhaľuje westernovú akciu v úžasnom prvom traileri
Zdroj: Sony

Sám režisér hovorí aj o rasovej diverzite medzi hercami. Nie je to už 7 belochov bojujúcich proti tyranii. Svet sa zmenil a tak aj on mal pocit, že sa musí niečo zmeniť aj v jeho filme a príbehu. Cítil, že nehliadac na rozdiely v rase či kultúre sa všetci musíme spojiť v boji prti tyranii. Nakoniec asi svoje docielil a nám ostáva už len dúfať, že okrem silného posolstva a emotívneho príbehu o poslednom soundtracku od geniálneho skladateľa uvidíme v kinách aj vynikajúcu westernovku.


PS: Od včera vyšli trailery na už dva z 10 filmov, ktoré sme zahrnuli do nášho článku o očakávaných blockbusteroch - možných sklamaniach. Zatiaľ to vyzerá tak, že o Magnificent Seven sa musíme báť najmenej. 

Remake Siedmich statočných s Chrisom Prattom a Denzelom Washingtonom odhaľuje westernovú akciu v úžasnom prvom traileri
Zdroj: Sony
Remake Siedmich statočných s Chrisom Prattom a Denzelom Washingtonom odhaľuje westernovú akciu v úžasnom prvom traileri
Zdroj: Sony

Domov
Zdieľať
Diskusia