Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2016, 22:41
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone s ohnutým displejom bude realitou. Veľká zmena údajne príde už budúci rok

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Kalifornský gigant sa má v roku 2017 vydať smerom, na aký sa vydal aj Samsung s modelom Galaxy S6 edge.

Nedávne správy, ktoré hovorili o možnosti, že Apple v niektorej z nadchádzajúcich generácií iOS smartfónu použije AMOLED technológiu, sa možno skutočne stanú realitou. Podľa čerstvých informácií od známeho analytika s menom Ming-Chi Kuo je niečo také možné už počas roka 2017 a vraj má ísť o ďalšiu, až 5.8-palcovú verziu pod zatiaľ neznámym označením, informuje web MacRumors. Ak by sa niečo také skutočne stalo, v portfóliu spoločnosti bude ešte dlho na výber z poriadne pestrej palety uhlopriečok, pretože 4.7 a 5.5-palcové prídu aj budúci rok, avšak v lepšom prevedení. A nedávno uzrel svetlo sveta aj špeciálny iPhone SE s high-end špecifikáciami, 4-palcovým LCD displejom a starým dizajnom.

Nový iPhone vo veľkosti phabletu údajne dostane do výbavy vynovenú konštrukciu z elegantného skla a so zaoblenými krivkami, ktoré budú dokonale zapadať so zahnutými krajmi prítomného displeja. A to, že Apple pristúpi na tak významnú zmenu, nemožno ani považovať za niečo neočakávané. Ceny výroby AMOLED panelov behom posledných mesiacov výrazne klesali, zakiaľ čo ich kvalita vďaka neustálemu vývoju neustále rástla.

"Očakávame, že nový iPhone nadobudne v roku 2017 konštrukčné riešenie podobné tomu, aký mal aj iPhone 4 a 4s, čo znamená prítomnosť skla na prednej aj zadnej strane vrátane kovového rámiku po okrajoch tela. Rozdiel ale spočíva v tom, že nový model zrejme príde so zahnutým displejom a oblou konštrukciou zo skla či niekoľkých ďalších dôležitých noviniek, kde by nemal chýbať ani 5.8" AMOLED displej, bezdrôtové nabíjanie a viacero biometrických technológií (tvár alebo dúhovka). So zaobleným dizajnom má byť nový model dokonca fyzicky menší, ako súčasný 5.5-palcový iPhone," prezradil prominentný analytik, ktorý sa v minulosti už niekoľkokrát trafil s predpoveďou ohľadne nadchádzajúcich produktov s logom nahryznutého jabĺčka.

iPhone s ohnutým displejom bude realitou. Veľká zmena údajne príde už budúci rok
Zdroj: www.theweek.co.uk
Anketa:
Páčil by sa ti 5.8-palcový iPhone s ohnutým displejom?
Áno
Nie
Áno
18 %
489 Hlasov
Nie
82 %
2166 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia